23. juuni 2013

Ideaalne juustukook maasikamoosi jaoks

Maasikahooaeg on käimas ning mõnusalt mahlane mari otsib enda alla ideaalset kooki, üks neist siin ongi. Näeb tänu lady fingers küpsistele välja stiilne, aga on ise maitselt piisavalt kreemine ja mahe, et võtta vastu pikk pai säravalt maasikamoosilt. Valmimiseks vajab aega kuid maitse on hea ja tuttav. Retsept on pärit BBC Good Foodist minupoolsete mugandustega.



Vaja on:
  • 100g võid
  • 1pk selga või kalevi küpsiseid (midagi pole teha, digestiivküpsised mulle lihtsalt ei maitse)
  • 300g ricotta kohupiima (või toorjuustu) või 250g pakk tervise kohupiima ja 3 spl hapukoort
  • 70g tuhksuhkrut
  • 1 sidrun
  • 2 muna
  • 200ml 35% koort
  • vaniljeekstrakti
  • äärtele kaunistuseks lady fingers küpsiseid, soovi korral
  • serveerimiseks maasikamoosi
  • 18cm koogivormi, 26cm koogivormi kasutamisel tuleks kogused 1,5 või 2-ga (suurema koogi jaoks) korrutada
Kuidas valmis:
  1. Kuumuta ahi 150 kraadini. Määri vorm rasvainega ja kui kasutad lady fingers küpsiseid, murra need pooleks aseta äärde. 
  2. Purusta küpsised (hea viis viha välja elada, taignarulliga) ja sega sulavõiga. Laota küpsised koogivormi põhja ja suru tihkelt põhjale. 
  3. Riivi sidruni koor (õpetus, kuidas seda hästi teha, tuleb õige pea), katsu mitte valget osa riivida ja pressi välja ka selle mahl. Sega (soovitatavalt vispliga) kohupiim või toorjuust sidruniga, suhkru, muna ja vaniljega. 
  4. Vahusta teises kausis koor kuni pehmete tippude tekkimiseni. Inglise keeles muide on selle kohta üsnagi täpne kirjeldus - wobbly bird beaks ehk võdisevad linnunokad, koorele tekivad linnukese nokka meenutavad tipud kui mikser välja tõsta ja need võdisevad kui kaussi liigutada :)
  5. Sega vahustatud koor ja toorjuustumass ning vala see vormi. 
  6. Küpseta umbes 1h, keera ahi kinni ja jäta koogid kuni täieliku jahtumiseni sinna seisma. 
  7. Serveeri maasikamoosiga. Bon appetit!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar