3. aprill 2013

Parim kõrvitsakook tumeda šokolaadi tükkidega

Võin käsi südamel teile lubada, et see on üks mahlasematest, suussulavamatest, maitsenüansirikastest, tekstuurilistest kookidest, mida olete lähiajal proovinud.

Ning kuna suvi tuleb - on vaja olemasolevad kõrvitsavarud ära kasutada, miks mitte siis surada tükike ka siia sisse?

Kook või keeks - kuidas kellelegi on iseenesest lihtne, pisuke vaev tuleb vaid kõrvitsa tükeldamisest ja keetmisest ning püreerimisest.
Aga võid ju teha suurema koguse ja kasutada ülejäägi näiteks siin - kõrvitsasupis.Originaalis pärineb retsept siit, aga minupoolsete mõnusalt suurte kohandustega.

Pildiga läks seekord isemoodi - blogi kõige pisem abikokk otsustas, et tema tahab ka pilti teha, seejärel tuli kindlasti modell vaikselt pildilt ära lohistada ja siis nahka panna. Aga seda toredam see galerii sai. Retsept on lehekülje lõpus!

Emme, tahan ise ka pilti teha. ja paar pilti tegime koos!

Kui ma otsustasin pildistamisega jätkata, ilmusid käed...

esmalt, nagu näha, pisteti kiirelt nahka tükk kooki ja käed ilmusid taas...

vaikselt, vaikselt hiiliti ja hakati tordikahvlit ja taldrikut ära tõmbama.

Juba haarati kahvli järgi ja sihiti tüki poole...

Veel hetk, glasuur tuleb tasandada, et terve tükk ikka suhu mahuks.

Ja nii see kook otsa saigi...
Mis vaja on:
  • kõrvitsapüree jaoks 200g kõrvitsat, tükeldatult ja 1 dl vett
  • 2 muna
  • 2 dl suhkrut
  • 1 dl õli
  • 2 suurt ja kuhjaga spl hapukoort või maitsestamata jogurtit
  • 1 tl vaniljesuhkrut või vaniljeekstrakti, vaniljepastat
  • näpuotsaga ehk pool tl kaneeli
  • pool teelusikatäit piparkoogimaitseainet, kui sul on. kui pole, asenda muskaatpähkliga, pisukese musta pipra ja jahvatatud nelgiga
  • 3 dl jahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit 
  • näpuotsatäis soola
  • 100-150g šokolaadi, mina kasutasin 100g tumedat ja 50g valget - väga mõnus sai. Kui sa leiad, siis kasuta šokolaadinööpe, jääb ära sokolaadi tükeldamine :)
  • toorjuustu glasuuri jaoks: 200g toorjuustu, törts sidrunimahla (poole sidruni mahl) või sidrunhapet (selles toredas kollases pudelis), 1-2 spl suhkrut, oleneb magusameelest
 Kuidas valmis:
  1. Võta kõrvits, tükelda ja pista koos veega potti keema. Keeda madalal tulel kuni see on pehme (ca 15-20 min) ja püreeri. 
  2. Sega kokku muna, suhkur, õli, hapukoor, vanilje, maitseained, jahu, küpsetuspulber ja sool ehk kõik peale šokolaadi.
  3. Tükelda šokolaad, soovitatavalt noaga ja lõikelaual pisikesteks tükkideks. Ma jätsin paar suuremat, nii poole ruudu suurust tükikest ka sisse - olid mõnusaks üllatuseks.
  4. Lisa ka šokolaad taignale. 
  5. Võita või õlita keskelt auguga keeksivorm või, miks mitte - muffinipann ja täida taignaga. 
  6. Küpseta 175 kraadi juures umbes 25-35 minutit, olenevalt ahjust. Muffinipannis tehtud koogikestele piisab tõenäoliselt 20 minutist. 
  7. Kook jääbki pisut nätske, aga selle eest ongi ta mõnusalt niiske, mahlane pisikeste šokolaadiüllatustega eks :)
  8. Sega kokku toorjuust, suhkur ja sidrunimahl ja määri lohakalt keeksile või koogikestele. 
  9. Naudi! ja säilita külmkapis, nii säilib see seal vähemalt nädala - kuigi see on nii hea, et tõenäoliselt saab see päevaga otsa :) 

2 kommentaari:

  1. BOLAVITA Bandar Taruhan Piala Dunia Rusia 2018
    UNTUK INFO LEBIH JELAS SILAHKAN HUBUNGI KONTAK DI BAWAH INI :
    wechat : bolavita
    line : cs_bolavita
    WA : +6281377055002
    BBM: D8DB1C57

    #PialaDunia #BandarPialaDunia #JudiOnlinePialaDunia #TaruhanOnlinePialaDunia

    VastaKustuta
  2. Kas rasvainet ei peagi retseptis olema. Kuiv jäi.

    VastaKustuta