14. november 2013

(ilma munata) kotletid peidetud kitsejuustu ja peediga




Külmal ajal ma lausa tunnen, kuidas keha karjub vitamiinide järgi. Aga samas tahaks ka midagi tummist ja mõnusat ja kõhtu täitvat. Nii tuligi mõte panna kokku peedi-kitsejuustukotletid, kuid tervislikuma kiiksuga, riivsaia asemel on retseptis nisukliid. Sai ja hapukoor asendavad muna, kes soovib, saab needsamad ühe munaga asendada. Ning kel soovi, saab samuti ka kitsejuustu näiteks mozzarella, brie juustuga asendada või üldse selle välja jätta. Kõrvale maitseks sobib hästi kaste, mis on tehtud sinepist-meest-tillist.

(4-le)

Vaja on:

  • 500g segahakkliha
  • 1 viil saia
  • 1 spl hapukoort
  • 1 suurem keedetud peet
  • Sool, pipar, õli
  • 1 sibul, 1 küüslaauguküüs
  • 5-6 spl nisukliisid
  • 6-8 viilu kitsejuustu


Kuidas valmib:

  1. Riivi peet ja sega see kokku hakkliha, hapukoore ja soola-pipraga. 
  2. Haki sibul ja küüslaauk ja lisa hakklihale. 
  3. Kasta saiaviil voolava vee all märjaks, pigista pisut vedelikku välja ja lisa sai hakkliha segule, sega segu kahvliga hästi läbi. 
  4. Mätsi kotleti jagu segu käte vahel lapikuks, peida keskele kitsejuustu viil, mätsi kotlet kinni ja paneeri nisukliides. 
  5. Prae pannil krõbedaks.

Serveerida soovitan magusa sinepikastmega või nt Felixi kurgisalatiga, kuhu on lisatud 1 spl mett.
Head isu!

1 kommentaar: