Siit see kõik alguse sai, selline töö läks kodukokk 2009 finaali ning tõi mulle Kodukokk 2009 tiitli. Siit algab ka selle blogi lugu...
Mis sisse läks?
- 100 ml vahukoort
- 150g merevaiku või teist pehmet juustu
- Röstsibulat
- kirsstomateid
- röstsaia või soovi korral röstleiba
- Soovi korral ka poolsuitsuvorsti
Kuidas valmis?
- Rösti röstsaiad ning lõika neilt ääred ära.
- Lõika röstsaia viilud kahe krõbeda kihi vahelt pooleks ning aseta nad küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuvormile.
- Lase ahjus küpseda umbes 200 kraadi juures 3-5 minutit, või nii kaua kuni nad hakkavad muutuma kuldpruuniks ning ääred tõmbuvad kaardu.
- Sega merevaik vahukoorega ning vahusta kuni segu on õhuline. Soovi korral maitsesta veidi ka soola või sojaga.
- Sega hulka röstsibul (meie kasutasime Santa Maria veskiga röstküüslaaugu-sibula maitseainet).
NIPP: Kui soovid võileiba kaunistada krõbeda poolsuitsuvorstiga siis toimi järgmiselt: aseta õhukesed poolsuitsuvorsti viilud majapidamispaberiga kaetud taldrikule üksteise kõrvale. Kuumuta neid mikrolaineahjus kuni nad hakkavad särisema ja muutuvad krõbedaks, meil võttis 400 vati juures ca 40-60 sekundit väikeste viiludega. Ära lase neil liiga kõrbeda. Määri merevaigu-vahukoore segu krõbesaiale ning kaunista pealt krõbeda poolsuitsuvorsti viilu ning pooliku kirsstomatiga. Röstsaia krõbedaid ääri paku lauale koos ülejäänud juustu-kreemi seguga.
SAAB KA SÄÄSTLIKUMALT: Asenda vahukoor hapukoorega, röstsibul hakitud ja pannil klaasjaks praetud sibulatükkide või miks ka mitte pisikeste hapukurgitükkidega.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar