24. oktoober 2009

Kodukokk 2009 finaalitöö

Siit see kõik alguse sai, selline töö läks kodukokk 2009 finaali ning tõi mulle Kodukokk 2009 tiitli. Siit algab ka selle blogi lugu...

 




Mis sisse läks?
  • 100 ml vahukoort
  • 150g merevaiku või teist pehmet juustu
  • Röstsibulat
  • kirsstomateid
  • röstsaia või soovi korral röstleiba
  • Soovi korral ka poolsuitsuvorsti

Kuidas valmis?
  1. Rösti röstsaiad ning lõika neilt ääred ära. 
  2. Lõika röstsaia viilud kahe krõbeda kihi vahelt pooleks ning aseta nad küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuvormile. 
  3. Lase ahjus küpseda umbes 200 kraadi juures 3-5 minutit, või nii kaua kuni nad hakkavad muutuma kuldpruuniks ning ääred tõmbuvad kaardu. 
  4. Sega merevaik vahukoorega ning vahusta kuni segu on õhuline. Soovi korral maitsesta veidi ka soola või sojaga. 
  5. Sega hulka röstsibul (meie kasutasime Santa Maria veskiga röstküüslaaugu-sibula maitseainet).


NIPP: Kui soovid võileiba kaunistada krõbeda poolsuitsuvorstiga siis toimi järgmiselt: aseta õhukesed poolsuitsuvorsti viilud majapidamispaberiga kaetud taldrikule üksteise kõrvale. Kuumuta neid mikrolaineahjus kuni nad hakkavad särisema ja muutuvad krõbedaks, meil võttis 400 vati juures ca 40-60 sekundit väikeste viiludega. Ära lase neil liiga kõrbeda. Määri merevaigu-vahukoore segu krõbesaiale ning kaunista pealt krõbeda poolsuitsuvorsti viilu ning pooliku kirsstomatiga. Röstsaia krõbedaid ääri paku lauale koos ülejäänud juustu-kreemi seguga.

SAAB KA SÄÄSTLIKUMALT: Asenda vahukoor hapukoorega, röstsibul hakitud ja pannil klaasjaks praetud sibulatükkide või miks ka mitte pisikeste hapukurgitükkidega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar