15. november 2009

Jõuluhõnguline pannkoogikarp ehk kodukokk 2009 finaalitöö

 


Tere! Siit, ehk Kodukokk 2009 konkursilt, saigi alguse selle blogi lugu. Algul oli idee, siis katsetus ja lõpuks võit ning kuna kuskile tuleb kõik kirja panna, aga paber ei ole jääv, siis internetiversioon saigi loodud.



Aga siit võidutöö "Jõuluhõnguline pannkoogikarp"
Miks pannkoogikarp? Sest töö pidi meenutama merekarbi kuju!

~10tk

Mis sisse läks?
Sibulapannkook:
  • 1 sibul
  • tükk porrusibulat
  • 200 ml vahukoort
  • 150g võid
  • 2,5 dl jahu
  • 3 muna
  • pannkoogi jaoks pruunistada eelnevalt tükeldatud sibul ja porru. Vahustada eraldi munad ja vahukoor, sulatada või ja lisada see ning kõige lõpus sõeluda sisse jahu.

Täidis:
  • Mõni pikk ja peenike verivorst
  • Maamehesinki
  • Kõrvitsat
  • muskaatpähklit
  • 200g kodujuustu
  • 200g toorjuustu
  • apelsin
  • tibake soola ja suhkrut
  • piparmünti ja paprikat kaunistamiseks

Kuidas valmis?
  1. Tükelda verivorst peenikesteks rõngasteks ning prae koos pisikeste maamehesingi tükkidega krõbedaks. 
  2. Riivi kõrvits peeneks ning kuumuta mõni minut keskmisel kuumisel pannil, riivi sisse tiba muskaatpähklit, maitsesta natukese suhkru ja soolaga. 
  3. Sega kokku kodujuust toorjuustuga ning pigista sisse terve apelsini mahl. Maitsesta tiba soolaga. 
  4. Lao täidis kihiti pannkoogile ning murra kokku. 
  5. Kaunista paprikalõikude ja piparmündiga.

NIPP: Kasuta verivorsti asemel hakkliha ja saad mõnusa igaks aastaajaks sobiva ning hästi toitva hommikusöögi





Fotod: Raido Saar

NIPP: Et pannkook ikka krõbe oleks, tuleks seda kohe ja kiirelt serveerida, katsu teha tainas vedel, et kook õhem jääks, selline paksema keefiri laadne. Porru tuleks tükeldada imepisikesteks ruutudeks, et see koogi sees häirima ei jääks!  

SAAB KA SÄÄSTLIKUMALT: Jäta taignast välja porru, asenda pool vahukoore kogusest piimaga või terve vahukoor kohvikoorega ning või asemel kasuta nt Võideks spread määrdevõid. 
Täidisest asenda kallim toorjuust hapukoorega ning kodujuust ricottaga. Kõrvitsa võid ka asendada marineeritud kõrvitsaga, kuid lisa siis seda õige vähe.

1 kommentaar: