Tort ise on suus sulav ning ülihõrk! Piisavalt mahe!
16tk
Virsikutort Angeelika Kangi ainetel ehk Õrn ja vahuline virsikutort
Mis sisse läks?
Põhi
- 100g võid
- 180g küpsiseid (meil olid tiramisu küpsised)
Täidis
- 2dl vahukoort
- 1 suur purk virsikuid (nõrutada ja püreestada)
- vaniljesuhkrut
- 1dl suhkrut
- 3 muna
- 6 lehte zelatiini või 15g zelatiinipulbrit
- soovi korral 5 spl õuna-muraka-mee jogurtit
Kuidas valmis?
- Sulatada või ja purustada küpsised, kõik kokku segada ja lahtikäiva vormi põhja suruda.
- Vahusta munad ja lisa suhkur pisut edasi vahustades.
- Nõruta ja püreesta virsikud ning lisa munavahule.
- Vahusta veel koor ja sega täidiseained kokku.
- Lase zelatiinil 5 min külmas vees olla, siis pane ta tassi ja kalla peale 2 spl kuuma vett, milles lahusta zelatiin.
- Jahuta zelatiini segades ning õrna nirena sirista ta ülejäänud täidise hulka. Želatiinipulbrit kasutades paisuta zelatiinipulber 1dl külmas vees, seejärel kuumuta segu kuumaveevannil kuni lahustumiseni ja sirista ülejäänud täidise hulka.
- Vala täidis tordile ja lase üleöö külmas seista.
Bon appetit! Maitseb igatahes ülihõrgult!
NIPP: Virsikumaitse iseenesest on piisavalt mahe ja ei vaja kõrvale mingit nüanssi, kui sa aga soovid seda juurde anda, siis lisa täidisele 2tl vaniljeekstrakti.
SAAB KA SÄÄSTLIKUMALT: Kasuta levinud digestive küpsiste asemel nende soodsamat (ja paremini maitsevat) alternatiivi "Marie" küpsiseid, mida näiteks Prisma müüb X-tra margi all 3-pakina, paki tagant lugedes näeb, et tegu on originaal Marie küpsistega. Kasuta želatiinipulbrit, seda on tihti odavamana saada kui lehti.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar