14. jaanuar 2012

Virsikutort Angeelika Kangi ainetel

Tegemiseks tuli väike-kollane-õhuline ning ülimaitsev virsikutort. Originaalis on ta pärit Angeelika Kangi tordiraamatust ning kannab nime mangotort kuid meile mangopüree omapärane lõhn ei istu, seega virsik it is!
Tort ise on suus sulav ning ülihõrk! Piisavalt mahe!



16tk

Virsikutort Angeelika Kangi ainetel ehk Õrn ja vahuline virsikutort

Mis sisse läks?
Põhi
  • 100g võid
  • 180g küpsiseid (meil olid tiramisu küpsised)

Täidis
  • 2dl vahukoort
  • 1 suur purk virsikuid (nõrutada ja püreestada)
  • vaniljesuhkrut
  • 1dl suhkrut
  • 3 muna
  • 6 lehte zelatiini või 15g zelatiinipulbrit
  • soovi korral 5 spl õuna-muraka-mee jogurtit

Kuidas valmis?
  1. Sulatada või ja purustada küpsised, kõik kokku segada ja lahtikäiva vormi põhja suruda.
  2. Vahusta munad ja lisa suhkur pisut edasi vahustades. 
  3. Nõruta ja püreesta virsikud ning lisa munavahule. 
  4. Vahusta veel koor ja  sega täidiseained kokku. 
  5. Lase zelatiinil 5 min külmas vees olla, siis pane ta tassi ja kalla peale 2 spl kuuma vett, milles lahusta zelatiin. 
  6. Jahuta zelatiini segades ning õrna nirena sirista ta ülejäänud täidise hulka. Želatiinipulbrit kasutades paisuta zelatiinipulber 1dl külmas vees, seejärel kuumuta segu kuumaveevannil kuni lahustumiseni ja sirista ülejäänud täidise hulka. 
  7. Vala täidis tordile ja lase üleöö külmas seista.

Bon appetit! Maitseb igatahes ülihõrgult!

NIPP: Virsikumaitse iseenesest on piisavalt mahe ja ei vaja kõrvale mingit nüanssi, kui sa aga soovid seda juurde anda, siis lisa täidisele 2tl vaniljeekstrakti.

SAAB KA SÄÄSTLIKUMALT: Kasuta levinud digestive küpsiste asemel nende soodsamat (ja paremini maitsevat) alternatiivi "Marie" küpsiseid, mida näiteks Prisma müüb X-tra margi all 3-pakina, paki tagant lugedes näeb, et tegu on originaal Marie küpsistega. Kasuta želatiinipulbrit, seda on tihti odavamana saada kui lehti.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar