Sedamoodi paneeritud kana saab ülimalt mahlane ja mõnus, perekond sõi ja väga väga, kohe väga palju kiitis. Originaalis on see retsept pärit Betty Crockeri retseptivaramust, aga minupoolsete muganduste ja täiendustega.
Juustu ja riivleivaga sinepis paneeritud kanakintsud koos kõrvitsa-kartuli püreega
6-le
Mõni küsib raudselt, et miks siis kanakints - olemas ju filee! Aga rannamõisal on kondita ja nahata kintsud müügil ja uskuge mind, tulemus on palju mahlasem. Tuleb lihtsalt kintsule õigesse kohta teha sisselõige ja see otsekui lahti voltida. Kel vaja, saan ka piltidega õpetuse siia teha. Aga tagasi tulles retsepti juurde:
Mis sisse läks?
- iga sööja kohta üks või paar Rannamõisa nahata/kondita kanakintsu (meil kokku 1 kilo)
- 50 g sulatatud võid
- 6-7 spl head teravat (ja magusat kui võimalik) sinepit, nt Dijoni oma
- soovi korral paprikapulbrit magususe lisamiseks
- soola, pipart
- riivleiba
- riivjuustu, mina kasutasin segu tavalisest, Valio black labelist ja lepasuitsu juustust. Riivituna. Aga sobib ka tavaline sort.
Püreeks:
- 10 kartulit
- poole rusika suurune tükk kõrvitsat
- paar head lusikatäit hapukoort või toorjuustu, kuidas endale rohkem maitseb
- soola, pipart
Šnitsli valmistamine:
- Võta kanakintsud ja voldi need lahti suureks fileeks, tehes paar sisselõiget kuhu vaja. Kintse kasutan siin, sest need on tunduvalt mahlasemad kui filee!
- Sega kokku sulatatud või, sinep ja kui on siis paprikapulber, kui tundub, et segu on paks, siis lisa pisut sinepit.
- Sega kokku riivjuust ja riivleib.
- Paneeri kanakintsu esmalt sinepi-või segus ja see järel riivleiva-juustu segus, pane paberiga vooderdatud ahjuvormile ja küpseta 175 kraadises ahjus 20-30 minutit, olenevalt sellest, kui paksud kanatükid on.
Püree valmistamine:
- Lõikad kartulid-kõrvitsad väikesteks kuubikuteks.
- Esialgu keeda kartulitükke umbes 10 minutit tasasel tulel, seejärel lisa kõrvits ja keeda veel mõni minut.
- Kurna, püreesta kas saumiksri või muu meelepärase terariistaga. Sega hulka toorjuust või hapukoor ning maitsesta.
Roog sai niivõrd hea, et meespere nõudis kilost kanast valminud rooga järgmisekski päevaks.
NIPP: Kui tundub, et paneering ei taha kintsu külge jääda, siis paneeri kintse kõigepealt jahus ja alles seejärel kõiges muus.
Selle toidu puhul seisneb nipp selles, et kont(!) tuleb kintsust ennem eemaldada ning kints õhukeseks fileetaoliseks voltida, siis ei teki ka palju mahla vormi põhja. Samuti peaks olema või-sinepisegu saanud õige natuke tahkuda, et teda saaks rohkem kanale peale määrida.
VastaKustutaSiinkohal kindlasti aitab ka vana nipp panna kana korraks jahusse ja alles siis või-sinepisegusse :)