26. september 2010

Vürtsikas läätsepada

Sügis tulekul ning kõht nõuab ka tummisemat sööki. Seega valmiski mõnusal puupliidil üks vürtsikas ja tummine läätsepada. Toit mis valmib kui iseenesest!




4-6-le

Mis sisse läks?
  • 10 spl läätsi
  • 400g hakkliha
  • 1 purk (u 400g) purustatud tomateid
  • 1 purk (u 400g) pruune kidney ube soolvees
  • 2 klaasi vett
  • soola, pipart, tšillisoola, vürtsikat-magusat maitseainet (nt mina kasutasin Santa Maria tandoori maitseainet) või 1 hakitud tšilli
  • Soovi korral kuubikuteks lõigutud porgandit

Kuidas valmis?
  1. Pane läätsed koos 1,5 klaasi veega potti, lase keema ja keeda vaikselt õrnal tulel 20 minutit. 
  2. (Kui kasutad kiirkeeduläätsi, siis keeda neid 5 minutit, lisa kõik muu ja keeda veel 5 minutit, keera kuumus maha ning lase kaane all olla ~5 minutit.)
  3. Samal ajal prae pannil hakkliha, maitsesta soola, pipart jt maitseainetega. Kui kasutad tšillit ja porgandit, lisa ka need.
  4. Kui läätsed on 20 min ära keenud, kurna nad, lisa purk tomateid, millelt võiks samuti pisut vedelikku ära valada, pool klaasi vett ja keeda veel 10 minutit. 
  5. Samal ajal nõruta oad ja loputa külma vee all. 
  6. Kui aeg möödas, lisa oad ja hakkliha ja lase veel 15 minutit keeda. Proovi ja maitse!
 
Maitses iseäranis hästi just meesperele, kes muidu miskit peale kartuli ei söö!

NIPP: Mida vürtsikamaks toidu teed, seda tõenäolisemalt seda meespere armastab (kui just vürtsivihkajad pole!) Kasutades hakkliha asemel kalkuni kintsuliha hakitud kujul, saad lahjema toidu! 

5 kommentaari: