25. veebruar 2012

Isamaaline võileivatort

Kuna nami-nami rahvas korraldas imetoreda isamaalise tordivõistluse, ei suutnud minagi oma näppe paigal hoida ning plaanisin valmistada 2 torti - magusa ja soolase. Kuna aga magusad tassikoogid (cupcakes) said niivõrd head, said nad ennem otsa kui jõudsin glasuuri ja vastava kaunistuse peale teha.

Sellest hoolimata, soolane tort sai valmis ning ülihea. Lisaks pildile jagan ka retsepti:





Kiluvõi-munavõi võileivatort

Mis sisse läks?
  • 1 suur konserv Tallinna vürtsikilusid (kõige paremad!)
  • 7 vabakana muna, keedetud
  • 200g toorjuustu
  • 150g taluvõid
  • 32 leivaviilu ehk 2,5 pk Pärnu leiba või isetehtud leivapätsi
  • natuke juurviljapuljongit
  • soola, pipart maitseks

Kuidas valmis?

Nina kinni hoides ja vaikselt vandudes, et puhastatud vürtsikilude kilohind nii kallis on, võta pisut aega ja puhasta terve karbitäis vürtsikilusid hoolikalt. 
  1. Lõika leivaviiludelt äärmised koorukid maha ning lao 8 viilu põhjaks. 
  2. Valmista juurviljapuljong (mul valmis 0,5 kuubikust ning klaasist keevast veest). Niisuta vähese puljongiga põhja. 
  3. Koori munad, pane nad kaussi ja tükelda kahvliga puruks (või lõika, kumba eelistad). Lisa munale 75g pehmet võid, sega läbi ja lisa veel 125g toorjuustu (või maitse järgi).
  4. Paar terakest soola-pipart ja esimene vahekiht on valmis, nüüd võiks kolmandiku sellest segust jaotada esimese leivakihi peale. 
  5. Aseta vürtsikilud uude kaussi, tükelda-rebi neid kahvli noaga, pehmekesed nagu nad on, lähevad nad üsna ruttu katki. Sega hulka 75g võid ja 75g toorjuustu. Sega, ära soola lisa.
  6. Lisa uus kiht leivaviile tordile, niisuta kihti puljongiga ning määri pool kilusegust leivakihile laiali. Ära ääri vähese kihi alla jäta, muidu jäävad need kuivad.
  7. Kaks järgmist kihti on jällegi nii nagu järgneb: kiht leiba, niiskeks puljongiga, munavõi, kiht leiba, niiskeks puljongiga, kiluvõie ja kõige peale ülejäänud munavõie.
  8. Kui nüüd miskit üle jäi, näiteks puljong, pista see veel nahka ning soovi korral kaunista tort. See saab niiskuda külmikus umbes 3-4h, siis on ta mõnus, kuid kõige parem siiski järgmisel päeval.

Head vabariigi aastapäeva :)


- Fotohuviliste nurk:
Pildi parameetrid: 
ISO 800
Ava 4, säri 1/100
Loomulik valgus tagant, lisaks laelamp lisavalgustusena.
Valgusbalanss 4700k. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar