25. aprill 2012

Kerge ja õhuline vale-kohupiimakook

Kui hing ihkab kohupiimakooki, aga püksirihm kinni enam ei mahu, siis tuleb maitsemeeli pisut petta tükikese vale-kohupiimakoogiga. Kui küpsetad kooki 28cm lahtikäivas vormis ja lõikad selle 10-ks tükiks, siis ühe tüki kalorsuseks tuleb umbes 290 kalorit, vähem, kui moosi välja jätad :) see on vähem kui üks korralik võileib! Aga tuleb ka kiita koogi õhulisust... mmm... ning kaneel pidi dr. Oz'i sõnul aitama kiiremini rasvu põletada, nii et uhasin minagi seda mõnuga sisse.



Mis sisse läks?
  • piisavalt muretainast (mina kasutan sügavkülmas pesitsenud ja üles sulatatud varianti), et katta koogivormi põhi (mina kasutasin poetainast, läks umbes 300-400g, mida õhemalt paned, seda lahjem ka kook on)
  • 3 munavalget (kollased kasuta ära suvikõrvitsa carbonaras)
  • maitse järgi suhkrut
  • 0,5-1 spl (või rohkem!) kaneeli
  • 2 tl sidrunimahla
  • 500g maitsestamata jogurtit, või kui soovid rasvasemat kooki, siis asenda hapukoorega. Keefir jääb liiga vedelaks VÕI 400g maitsestamata jogurtit ning 5 kuhjaga spl hapukoort
  • soovi korral paar spl moosi

Kuidas valmis?
  1. Lülita ahi sisse 175 kraadile soojenema.
  2. Vooderda lahtikäiva koogivormi (mina kasutasin 28cm) põhi küpsetuspaberiga ja suru muretainas koogivormi põhja ja äärtele. 
  3. Suru kahvliga augud põhja ja äärte sisse, et tainas küpsedes ei tekitaks enda sisse õhuauke.
  4. Vahusta munavalged suhkru ja sidrunimahlaga kuni tekib tihke ja läikiv vaht.
  5. Sega õrnalt alustades äärtest, liikudes edasi poolringi kujuliselt katte sisse maitsestamata jogurt või hapukoor ja kaneel.
  6. Määri pisut moosi taignapõhjale ja vala sinna peale koorekate.
  7. Küpseta 175 kraadises ahjus umbes 35 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar