Mis sisse läks?
- piisavalt muretainast (mina kasutan sügavkülmas pesitsenud ja üles sulatatud varianti), et katta koogivormi põhi (mina kasutasin poetainast, läks umbes 300-400g, mida õhemalt paned, seda lahjem ka kook on)
- 3 munavalget (kollased kasuta ära suvikõrvitsa carbonaras)
- maitse järgi suhkrut
- 0,5-1 spl (või rohkem!) kaneeli
- 2 tl sidrunimahla
- 500g maitsestamata jogurtit, või kui soovid rasvasemat kooki, siis asenda hapukoorega. Keefir jääb liiga vedelaks VÕI 400g maitsestamata jogurtit ning 5 kuhjaga spl hapukoort
- soovi korral paar spl moosi
Kuidas valmis?
- Lülita ahi sisse 175 kraadile soojenema.
- Vooderda lahtikäiva koogivormi (mina kasutasin 28cm) põhi küpsetuspaberiga ja suru muretainas koogivormi põhja ja äärtele.
- Suru kahvliga augud põhja ja äärte sisse, et tainas küpsedes ei tekitaks enda sisse õhuauke.
- Vahusta munavalged suhkru ja sidrunimahlaga kuni tekib tihke ja läikiv vaht.
- Sega õrnalt alustades äärtest, liikudes edasi poolringi kujuliselt katte sisse maitsestamata jogurt või hapukoor ja kaneel.
- Määri pisut moosi taignapõhjale ja vala sinna peale koorekate.
- Küpseta 175 kraadises ahjus umbes 35 minutit.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar