20. september 2012

Hasselbacki kartulid


Mida vaja läheb?
- 8 ühtlase suurusega kartulit
- 1 tl soola
- valget pipart
- õli või võid
- riivjuustu
- riivsaia
- värsket tilli
- pool sibulat


Kuidas valmib?
1. Kui kasutad värsket kartulit, siis ei ole kartuleid koorida vaja, piisab korralikust pesemisest. Vanema kartuli puhul koori kartulid.
2. Tee sisselõiked nii, et kartuli alumine ots jääb kinni. Heaks abimeheks on näiteks puust lusikas, mille peal sisselõikeid teostada.
3. Pane kartulid võitatud ahjuvormi ning määri õliga või pintselda sulatatud võiga. Puista pinnale soola ja valget pipart. (Soola-pipra võib asendada ka kartulimaitseainega või puljongipulbriga).
4. Koori sibul ja lõika ratasteks, nüüd poolita omakorda rattad ning aseta kartuli viilude vahele.

5. Küpseta ahju keskmisel tasandil 225 C juures umbes 45-50 min.
6. Puista pinnale riivjuust ja riivsai ning näpuotsaga värsket tilli ja jätka küpsetamist ahjus kuni juust on sulanud ja kartulitel ilus pruun toon.
7. Serveeri värske tomatisalatiga.

TOMATISALAT (2 portsjonit):
-1 riivitud porgand
-2 keskm. suurusega tomatit
-veerand sibulat
-pool riivitud õuna
-2 tl värsket tilli
-3 spl riivjuustu
-1spl sojakastet

Haki sibul ja tomatid väikesteks palakesteks ning sega ülejäänud koostisosadega kokku.

NIPP! Kartulite viilutamisest järgi jäänud kartulilaastud määri õliga kokku ja maitsesta soola-pipraga ning küpseta ahjus koos ülejäänud kartulitega umbes 20 min. Nii valmivad mõnusad kodused kartulikrõpsud.
HEAD ISU!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar