26. september 2012

Mandlites paneeritud juur-friikad ja jogurtis kana


Prantsusmaal proovisime kord sellist toitu, ja oh imet, leidsin selle n-ö retsepti ka Rachel Khoo (kes oli Pariisis meie kokanduskursuse juhendaja) kokaraamatust "My little Paris kitchen". Mõnusalt võrratu, aga tunnistan siinkohal, et maguskartul soolase toiduna on mu jaoks ikkagi liiga magus. Kellele maguskartul meeldib, soovitan lisada seda nii 100g kanti, aga mulle see ei istu. Ehk rohkema soolaga?

Ega selles roas midagi keerulist pole: 

Mis vaja läks
  • 1 pisike bataat ehk maguskartul (kui oled selle fänn, mina asendaks kindlasti 3-4 kartuliga) ~100-150g
  • 1 pastinaak
  • 1 porgand
  • sool, petersell
  • 25g jahvatatud mandleid
  • 2tl õli või kaalulangetajail pehmet külmpressitud kookosrasva
kana jaoks
  • 500g kanarinda või muud puhast, taist liha
  • paneerimiseks riivleiba või maisihelbeid, soovi korral ka pisut parmesani
  • maitsestamata jogurtit
  • soola, pipart, tüümiani, peterselli 
Kuidas valmis
  1. Koori bataat (kui seda kasutad) või kartulid, pastinaak ja porgand ja lõigu peenikesteks friikartuli suurusteks tükkideks. 
  2. Sega kokku mandlid ja õli või kookosrasv, sool ja vähene petersell, tükkideks hakituna ning viska sinna ka juurikad ja kata nad seguga. Selleks on hea kasutada mõnda kaanega anumat või lausa kilekotti.
  3. Küpseta juurikaid ahjus 175 kraadi juures 30-45 minutit, kuni nad on küpsed. 
  4. Kana võid ka eelmisel päeval valmis teha: selleks lõigu kana suupärasteks tükkideks, maitsesta maitsestamata jogurt ürtide, soola ja pipraga ja pane kana sinna sisse. 
  5. Hea oleks lasta kanal pisut tõmmata, aga kui sul aega pole, sobib ka 10 minutit jogurtis seismise aega. 
  6. Paneeri kana riivleivas või pisut purustet maisihelvestes, soovi korral lisa ka sinna parmesani ja küpseta ahjus 175 kraadi juures 20 minutit või eriti küpse katte jaoks prae pannil. 





 
Kas märkasid kaunist taldrikut? See on parit www.lafier.ee lehelt!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar