5. mai 2012

Hõrk broilerifilee apelsinises marinaadis koos leivaga


Uskumatult võidureisilt tagasi olles, tuleb naaseda oma liistude juurde. Pariis veel meeles olen inspireeritud apelsinidest ja tsitruselistest ning sellest ka selline retsept.



Retseptist jätkus 3-le korraliku söömaga inimesele.


Mis sisse läks?
500g broilerifileed
pool pätsi tihket leiba (nt rukkileiba), hea oleks kui on veidi vanem ja kõvem leib
200ml maitsestamata jogurtit
100ml keefirit
200ml apelsinimahla (võib olla täismahl või värskelt pressitud)
2tl soola
4tl pipart
2spl Sweet Chili Sauce kastet
2spl Bbq&Grill (santa maria) maitseainet
2spl Chicken&Steak (santa maria) maitseainet
1spl Lime pepper (santa maria) maitseainet
1 punane ning 1 kollane paprika

Kõrvale salatiks:
1 pott lehtsalatit
10 kirsstomatit
1 punane paprika
1 kollane paprika
1 apelsin
paras punt peterselli
4 spl hapukoort
2 tl peediga mädarõigast
soola, pipart
pikki puidust tikke kana lükkimiseks

Kuidas valmis?

Lõigu kanafilee umbes 5cm x 5cm kuubikuteks ning aseta kaussi. Sega kokku maitsestamata jogurt, keefir, apelsinimahl, sool, sweet chili kaste ning maitseained. Maitse! Kui tundub et marinaad on hea pehme maitsega on apelsinimahl olnud liiga tugev, sega juurde veel vürtse ja soola-pipart kuni segu on väga vürtsine.

Pane kanafilee marinaadi ning lase üleöö külmas marineerida. Mina katsin marinaadikausi kilega, et teised lõhnad lihale kallale ei kipuks külmikus. Järgmisel päeval pane grillimiseks mõeldud puidust tikud külma vette likku umbes pooleks tunniks, siis nad ei põle ära grillimise ajal. Pane grill sooja. Mina kasutasin tavalist söegrilli: söed grillile, süütevedelikuga üle ning tuli otsa, grill soojenes kasutamisvalmiks umbes 10 minutiga.

Sega kokku salat: pese ja puhasta juurviljad, puuviljad ning lõigu parajateks tükkideks. Vala peale hapukoor ning mädarõigas, sega. Lõigu paprikad umbes 5cm x 5cm tükkideks. Lüki kanafileetükid vaheldumisi paprikaga tikkudele ning aseta grillile.

Grilli kanaliha olenevalt ilmast ning grilli temperatuurist umbes 13-18 minutit. Küpsust saad testida kahvliga, kui kanaliha tuleb ilusasti ribadena lahti on ta valmis. Ära marinaadi ära viska. 5 minutit enne kana valmimist lõika leivaviilud kolmnurkadeks, kasta järgi jäänud kana marinaadi sisse ning aseta grillile.

Leiba grilli olenevalt ilmast ja grilli temperatuurist u 5-8 minutit, kuni leib on kuldpruun. Grilli leiba pigem ääre pool, et teda väga ära ei kõrvetaks. Serveeri vardaid leivaga ning salatiga. Salatit võid edukalt ka leivalt süüa, siis on leib mahedam.

NIPP: Leib jääb selles marinaadis üsna vänge maitsega, et mahedamat maitset saada, kasuta tumedat leiba või aseta selle üks külg korraks marinaadi peale, et võimalikult vähe seda sisse imeks. 

SAAB KA SÄÄSTLIKUMALT: Tee terve marinaad vaid keefiriga ning võid asendada sweet chili kastme suhkru ja tšillikauna või muu terava ja hapuka maitsega (nt kuivatatud tšilli, kolme pipra maitseaine) ning samuti võid ära jätta kõik teised kompleksmaitseained ja paprika.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar