15. juuni 2012

Teistmoodi rabarbrikook rabarbrisiirupiga


Veel viimane võimalus ära kasutada rabarberit! Seekord läks tegemisele mõnus rabarberisiirup väikese vaniljevihjega, ning et ära kasutada siirupi tegemisel tekkinud massi, ka rabarberikook kookose ja kohupiimaga. Keri allapoole koogi retsepti jaoks :)

Siit ta tuleb!

Rabarberikook kookose ja kohupiimaga ning rabarberisiirup vaniljega.

SIIRUP

Rabarberisiirupi jaoks on tarvis:
  • 1,5kg rabarbrit
  • 1kg suhkrut
  • 1kg õuna
  • 1,5l vett
  • 1 vaniljekaun

    VÕI tehes seda ainult rabarbrist
  • 2kg rabarbrit
  • 1kg suhkrut
  • 3l vett
  • 1 vaniljekaun
  • maitseks võid lisada ka mustsõstralehti, peotäie. Aga sel juhul ei saa tekkinud massi koogis ära kasutada. 
Kuidas valmis?
  1. Puhasta ja lõigu rabarber ja õunad väiksemateks tükkideks, lisa koos veega suurde potti, lase keema. 
  2. Lisa poolitatud vaniljekaun (võid ka seemneid hulka kraapida). 
  3. Lase keeda minut-kaks väiksel tulel ning lisa siis suhkur, sega. 
  4. Keeda tasasel tulel 25 minutit. 
  5. Kurna. Jäta mass tunniks ajaks sõelale kurnama, siis tuleb veel siirupit välja.
  6. Lahjenda umbes 1:4 ja mõnus rabarberimorss ongi valmis :)

KOOK

Rabarberi-kohupiima-kookosekoogi jaoks on tarvis:

Taigen:
  • 100g võid või 0,7dl õli.
  • 1dl suhkrut
  • 1 muna
  • 2dl jahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 0,5dl piima
  • 4,5 dl rabarberitükke või pool tekkinud siirupimassist.
  • NB! Kui kasutad tekkinud massi, lisa kohupiimale väheke suhkrut.
Kate:
  • 2 muna
  • 2pk kohupiima (kokku 400-500g)
  • 2 (või 1) dl suhkrut
  • 1 pk kookoshelbeid
  1. Aseta taigen võiga määritud või küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva vormi põhja ning sinna lisa rabarber. 
  2. Küpseta ahjus 175 kraadi juures 20 minutit. 
  3. Võta välja, lisa kate ja küpseta veel sama kuumusega 20-30 minutit.
  4. Lase jahtuda, serveeri!
Head isu! 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar