16. juuli 2010

Marjakaste lihaga: Kirsi etüüd couscous-ga


Aias valmivad kirsid ajasid suu vett jooksma ja mõtte käima. Nendest valmiski lihtne ja ülimalt maitsev marjakastme lihaga põhiretsept.

Julgustan kõiki kirsside asemel kasutama ükskõik milliseid marju: musti- või punaseid sõstraid, mureleid, õunu - peaasi, et maitse pisut hapukas oleks.

Ja siit ta tulebki:
Kirsi etüüd lihtsas marjakastmes lihaga

Saab paraja pannitäie, ehk umbes 4-le.
Kasutasin:
200 ml (klaas) puhastatud ja püreeritud kirsse. Kes püreerida ei saa, võib ka 5 min keeta ja siis läbi sõela suruda. Võib julgelt asendada ka teiste hapukate marjadega. Peaasi, et viljaliha ja mahla tuleks kokku umbes klaas.
200 ml vahukoort ehk üks pisike pakk.
1 spl vürtsikamat ja magusamat kastet, kindlasti mitte väga vürtsikat.
maitse järgi soola, pipart
5-6 spl hakitud tilli
Kel marjad on väga vesised, siis ka 1 spl jahu.
1 spl suhkrusiirupit või suhkrut
400g sealiha kuubikuteks lõigatuna

Valmistamine:
 Prae liha pruuniks ja lisa piisavalt palju vett, et liha oleks kolmandiku jagu kaetud. Hauta kaane all umbes 15-20 minutit. Kui vesi on ära auranud, lisa kirsid või muud marjad, sool, pipar, till, vahukoor. Kui kirsid on vesised, siis sega vahukoor esmalt jahuga ja siis vala kastme hulka. Lase keeda umbes minut ja maitse, kui tundub hapukas lisa suhkrusiirupit - ettevaatust selle lisamisega, teeb väga ruttu magusaks! Hauta veel pisut ja serveeri.

Minu soe soovitus on serveerida kastet couscous-ga. Pane soovitud kogus couscous-i kausikesse. Mina arvestan naise kohta 2 spl, mehe kohta 3 ning vala peale värskelt keenud vett nii palju, et see täpselt kataks ära couscous-i, kuid mitte rohkem. Lase seista 5 minutit ja sega kahvliga läbi.

Head isu!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar