20. juuli 2010

Vaalaliha keedukartuliga


Ei juhtu just igapäev seda, et ämmad-äiad käivad Norras ja lisaks palavalt armastatud pruunile juustule toovad kaasa ka vaalaliha.

Ei, mitte küpsetatud. Toorest, soola ja suhkruga maitsestunud vaalaliha. Googeldasime, tegime uurimistööd ning lõpuks otsustasime katse-eksitus meetodil järgi proovida liha nii toorelt kui ka küpsetatult: perekond jagunes kaheks leeriks: pooled eelistasid küpsetatult - maitses pisut nagu praetud maks ja lõhe ning teised toorelt - maitses mõnusalt nagu toores lõhe, isegi et paremini.

Sellest valmiski roog, millel retsepti pole, on ainult 3 koostisainet: keedukartul, vaalaliha ja till (sool). Ning maitses ülihästi.

Siinkohal julgustan teisigi vaalaliha Norramaal proovima, väga mõnus on!

2 kommentaari:

  1. Mul tõi ämm Islandilt vaalaliha proovimiseks, aga pean tunnistama, et eriti ei erutanud :)

    VastaKustuta
  2. võib-olla oli pisut teisiti maitsestatud/laagerdatud?

    VastaKustuta