Šokolaadimusid (pärit 95a raamatust jõulutoidud)
~25tk
Mis sisse läks?
- 150g tükeldatud šokolaadi (võib ka pooleks tumedat ja valget)
- 115g võid
- 115g (8 spl) tuhksuhkrut
- 2 muna
- 225g jahu
- tuhksuhkrut kaunistamiseks
Kuidas valmis?
- Sulatage vesivannil šokolaad/šokolaadid. Jahutage. Vahustage või ja tuhksuhkur heledaks ja kohevaks seguks.
- Lööge sisse munad, üks korraga.
- Siis sõeluge juurde jahu ja segage hästi läbi.
- Kui kasutasite kahte erinevat šokolaadi, jagage segu kaheks ja pange pool kummagi šokolaadi juurde.
- Segage hoolega läbi, katke toidukilega ja pange tunniks ajaks külmikusse.
- Kuumutage ahi 190 kraadini.
- Vormige teelusikaga tainast väiksed pallid ja asetage need küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile.
- Küpsetage 8-10 minutit.
- Puistage üle tuhksuhkruga ja laske jahtuda.
Head isu ja häid jõule :)
NIPP: Šokolaad peaks kindlasti olema tume ja mõru, muidu jääb tulemus liiga magus. Kui siiski otsustad piimašokolaadi kasutada, siis vähenda suhkru kogust umbes 2-3 spl jagu.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar