24. detsember 2010

Šokolaadimusid

Lumised tuhksuhkrukuhjad magusate küpsiste peal kuuluvad jõulude juurde sama kindlalt kui verivorst. Seega siit ka üks pisike ja ülimalt lihtne magus amps jõuludeks ja muuks ajaks.



Šokolaadimusid (pärit 95a raamatust jõulutoidud)

~25tk

Mis sisse läks?
  • 150g tükeldatud šokolaadi (võib ka pooleks tumedat ja valget)
  • 115g võid
  • 115g (8 spl) tuhksuhkrut
  • 2 muna
  • 225g jahu
  • tuhksuhkrut kaunistamiseks

Kuidas valmis?
  1. Sulatage vesivannil šokolaad/šokolaadid. Jahutage. Vahustage või ja tuhksuhkur heledaks ja kohevaks seguks. 
  2. Lööge sisse munad, üks korraga. 
  3. Siis sõeluge juurde jahu ja segage hästi läbi.
  4. Kui kasutasite kahte erinevat šokolaadi, jagage segu kaheks ja pange pool kummagi šokolaadi juurde. 
  5. Segage hoolega läbi, katke toidukilega ja pange tunniks ajaks külmikusse.
  6. Kuumutage ahi 190 kraadini.
  7. Vormige teelusikaga tainast väiksed pallid ja asetage need küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile. 
  8. Küpsetage 8-10 minutit. 
  9. Puistage üle tuhksuhkruga ja laske jahtuda.

Head isu ja häid jõule :)

NIPP: Šokolaad peaks kindlasti olema tume ja mõru, muidu jääb tulemus liiga magus. Kui siiski otsustad piimašokolaadi kasutada, siis vähenda suhkru kogust umbes 2-3 spl jagu. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar