3. juuni 2011

Siis kui härra rabarber kohtus proua beseega



Rabarberikrõbedik munavalgevahuga

Rabarberiuputus annab tunda ning seetõttu selline kombinatsioon sündiski:

  • Kõige põhjas ilutseb kiht krõbedat müslit, ikka nii, et vormi põhi oleks kaetud. 
  • Sellele järgnes kiht tükeldatud rabarberit, segatuna suhkruga. Kaheksa laia vormi kohta umbes 400-500g rabarberit. Rabarberiga pole vaja koonerdada! Pigem olgu teda rohkem!
  • Sellele läks omakorda peale munavalge killukese suhkruga vahustatuna. Kuna vormid olid mul laiad, siis arvestasin iga vormi kohta 1 munavalge. Munavalged tuleb üsna kõvaks vahuks vahustada ja edasi vahustades lisada lusikahaaval suhkrut. Suhkrut lisasin iga munavalge kohta u 1 triiki dessertlusikatäie.
  • Seejärel läks kogu krempel ahju 225 kraadi juurde 4-8 (olenevalt ahjust) minutiks kuni munavalge pealt pruuniks läks. 
  • Munavalge peabki jääma konsistensilt pehme! 

  • Koogikesi ei pea tegema eraldi vormis, võib vooderdada muffinipanni paberist vormidega ning sinna kõik samamoodi sisse laduda, küll aga peaks arvestama siis enamvähem samad kogused 12 vormi kohta (vormid täita ikka kuhjaga! ja siis veel munavalge peale) kui minul läks 8 laia vormi kohta. :) Lihtsalt sel juhul peab arvestama, et neid saab süüa käest, kuid jahtunult on seda väga mugav teha :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar