Ning kui soovite skoonidele määrida marmelaadi, nagu Inglismaal seda tehakse, tuleks soolakogust vähendada poole teelusika võrra.
4 tk
Mis sisse läks?
- 8dl jahu (mina kasutasin ainult täisteraspeltajahu, aga võib ka 4dl täisteraspeltajahu ja 4dl nisujahu)
- 1 tl soola (0,5 tl kui soovid peale määrida marmelaadi või moosi)
- 1tl suhkrut
- 4tl küpsetuspulbrit
- 100g võid või 1dl õli
- 4 dl keefirit või piima (keefiriga tundus mõnusam)
- Sega kausis kuivained, lisa õli ja sega nii et jääks mure mass.
- Lisa piim või keefir ja sega kiirelt tainas kokku, sest keefir hakkab reageerima küpsetuspulbriga.
- Tõsta tainas 4 võrdse pätsi jagu plaadile, aja kulbiga need ümmarguseks, umbes 15 cm läbimõõduga ringideks. Lõika tükid jahuse noaga neljaks, siis on neid hiljem mõnus murda.
- Küpseta ahju keskosas 250 kraadi juures 6-8 minutit, jälgi kuna nad küpsevad väga kiirelt!
- Murra pisut jahtunud skoonid tükkideks ja söö koos või-juustuga või marmelaadiga. Iseäranis maitsvad on toorjuustu või tillivõiga.
NIPP: Et saada nädalavahetuse hommikul kiiret ja pehmet ampsu, võimalikult lihtsalt, kasuta taignas nisujahu ja piima ning valmista mitu pisikest pätsikest!
SAAB KA SÄÄSTLIKUMALT: Kasuta taignas õli, piima ja nisujahu!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar