20. november 2011

Hakkliha-oa mufikud

Kui Õhtulehe reporter mulle helistas ning palus muffineid teha olin heameelega nõus. Olen alati olnud katsetamisaldis ning seda ka seekord. Kokku sai retsepte tehtud 5, siit nüüd esimene ehk hakkliha-oa muffinid. Said ülihead, peaasi, et täidisega ei koonerda!!!




16 tk
Mis sisse läks?
  • 200 g võid,
  • 4 muna,
  • 3,5 dl piima,
  • 10 dl jahu,
  • 5 tl küpsetuspulbrit,
  • 2 riivitud sibulat,
  • 1 riivitud porgand,
  • maitse järgi soola (umbes 0,5-1 tl). Vastavalt muffinite arvule singiviile (et muffinivorm nendega vooderdada).
Täidis:
  • 50 g hakkliha,
  • 3-4 spl konservubasid,
  • 3 spl või rohkem sweet chilli või salsakastet,
  • pool tomatit,
  • mõni rosmariinileht,
  • soola, pipart,
  • 8 viilu või 50 g riivitud juustu.
Kuidas valmis?
  1. Vahusta pehme või, lisa sool. 
  2. Mikserda ükshaaval juurde munad ning lisa piim. 
  3. Lisa ka riivitud sibulad ja porgand, seejärel küpsetuspulbriga segatud jahu. 
  4. Võita vormid ja aseta iga vormi põhja singiviil. Täida vorm 1/3 ulatuses tainaga. 
  5. Prae pannil läbi tomat ja hakkliha, lisa maitseained ja sweet chilli või salsakaste. 
  6. Tõsta igasse vormi mõnus supilusikatäis täidist, kata pealt tainaga nii, et vorm oleks täidetud. 
  7. Küpseta 200kraadises ahjus. 
  8. Kui muffinid on 15 minutit küpsenud, võta need ahjust välja ja aseta igale peale pool juustuviilu või pisut riivitud juustu, seejärel küpseta veel 10 minutit.
NIPP: Sweet chili kastme võid asendada ka nt Uncle Ben's magusa hiina kastme või Spliva poolmagusa Hiina kastmega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar