21. november 2011

Toorjuustu-küüslaaugu-lõhe tarrend

Kuidas kasutada brüleekreemi jaoks mõeldud tarrendivorme veel? Ning kuidas teha mõnusaid ampsukaid külalistele, kui tahaks mida lihtsat aga peent? Siin on lahendus...




~8tk

Mis sisse läks?
  • 100 g õrnsoolalõhet või -forelli,
  • 200 g toorjuustu,
  • 4-5 spl magusat/mahedat (Nt Meira või Auran mahedamaitseline) sinepit,
  • 200 g pisikesi küüslauguleibu,
  • 1 apelsin,
  • 2 lehte želatiini või 5g želatiinipulbrit.

Kuidas valmis?
  1. Vooderda muffinivormid kilega nii, et kilet jätkuks ka vormi katmiseks. 
  2. Purusta küüslauguleivad peenemaks puruks. 
  3. Pane vormi sisse õhuke kiht küüslaauguleiba.
  4. Sega kokku toorjuust sinepiga ning lase želatiinilehtedel külmas vees 5 minutit seista või sega želatiinipulber 8 spl külma veega, lase pisut paisuda ja siis sulata kuumaveevannil. Pigista lehed kuivemaks ja lahusta 2-3 supilusikas kuumas vees, lase pisut jahtuda ning siis lisa toorjuustule. 
  5. Pane lusikaga leivakihile kiht kreemi.
  6. Lõigu soolalõhe või -forell pisemateks tükkideks, aseta kreemile kiht sedagi. 
  7. Pane forelli peale õhuke kiht kreemi. 
  8. Lõigu apelsin viiludeks, need omakorda pisemateks tükkideks ning aseta kiht vormi. 
  9. Kata õhukese kihi kreemiga ning pane peale õhuke kiht küüslaugu-leivapuru. 
  10. Kata pealt kilega. 
  11. Lase üleöö külmikus seista ja lase hea maitsta!
NIPP: Seda retsepti saab teha ka ilma apelsinita, kuid see annab põneva maitsenüansi. Veel huvitavaid maitsenüansse saab kui apelsin asendada näiteks ananassi või paprikaga, viimane tuleks aga eriti väikesteks tükkideks lõikuda.

SAAB KA SÄÄSTLIKUMALT: Asenda toorjuust sulajuustu või sulajuustu-hapukoore seguga, eelista puhta maitsega sulajuustu. Kasuta želatiinipulbrit, see on odavam ning küüslaauguleibade asemel võid kasutada riivleiba, purustatud näkileibu aga sega nad kindlasti ühe või paari purustatud küüslaauguküüne või küüslaaugupulbriga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar