umbes 20 küpsist
Mis sisse läks?
- 200g võid
- 300g tumedat šokolaadi (kui plaanid kasutada piimašokolaadi, vähenda suhkru kogust vähemalt poole võrra)
- 300g pähkleid või mandleid
- 1,5dl (100g) tuhksuhkrut
- 1,25dl (100g) fariinisuhkrut
- 1dl (100g) suhkrut
- 2muna
- 6,5dl (400g) jahu
- 2tl soodat
- 1 spl vanillisuhkrut
- Lase võil soojeneda toatemperatuurini.
- Haki šokolaad ja pähklid peeneks. Sega kõik ained tainaks ja vormi see paksuks rulliks.
- Keera rull kilesse ja pane see u. 30 minutiks külmikusse seisma.
- Lülita ahi temperatuurile 150 kraadi.
- Võta tainas külmikust ja lõika sentimeetripaksusteks viiludeks.
- Lao viilud ahjuplaadile ja küpseta ahju keskmises osas 10 minutit (minu väga uus ahi küll küpsetas neid 20 minutit, alles siis said valmis).
- Küpsised peavad ahjust välja võetult tunduma keskelt veidi pehmed.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar