23. november 2011

Šokolaaditükkidega küpsised!

Ameerikast tulnud vaimustus chocolate-chip-cookies´de vastu ainult suurenes kui nägin üliahvatlevat retsepti Therese Wikström´i raamatus "Maiuspalad". Nähtud-tehtud... maitse oli jumalik, lausa sulas suus ning siin ta ongi.




umbes 20 küpsist

Mis sisse läks?
  • 200g võid
  • 300g tumedat šokolaadi (kui plaanid kasutada piimašokolaadi, vähenda suhkru kogust vähemalt poole võrra)
  • 300g pähkleid või mandleid
  • 1,5dl (100g) tuhksuhkrut
  • 1,25dl (100g) fariinisuhkrut
  • 1dl (100g) suhkrut
  • 2muna
  • 6,5dl (400g) jahu
  • 2tl soodat
  • 1 spl vanillisuhkrut
Kuidas valmis?
  1. Lase võil soojeneda toatemperatuurini.
  2. Haki šokolaad ja pähklid peeneks. Sega kõik ained tainaks ja vormi see paksuks rulliks.
  3. Keera rull kilesse ja pane see u. 30 minutiks külmikusse seisma.
  4. Lülita ahi temperatuurile 150 kraadi.
  5. Võta tainas külmikust ja lõika sentimeetripaksusteks viiludeks. 
  6. Lao viilud ahjuplaadile ja küpseta ahju keskmises osas 10 minutit (minu väga uus ahi küll küpsetas neid 20 minutit, alles siis said valmis). 
  7. Küpsised peavad ahjust välja võetult tunduma keskelt veidi pehmed.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar