Mis vaja on?
- 1 purk õuna-pohlamoosi või purk pohlamoosi ja 2 keskmist õuna.
- suur tükk seapraadi või mitu pisemat tükki (võib ka olla läbikasvanud triibuliha, kui raatsid seda kasutada)
- soola-pipart
- küpsetuskotti
Kuidas valmib?
- Tee seapraadi noaotsaga mõned täkked, et marinaad ja sool-pipar aitaksid lihal paremini maitsestuda.
- Hõõru siga sisse mõnusalt soola ja pipraga.
- Kalla küpsetuskotti moos ja patsuta korralikult läbi.
- Lase marineeruda külmikus üleöö või toatemperatuuril vähemalt 4-5 tundi.
- Lõika küpsetuskotil nurk ära. Pista praad vormiga ahju ja küpseta 175 kraadi juures 1,5 tundi, seejärel ava pealt kott ja lase pealispinnal veel pool tundi pruunistuda. Kui kasutad kamaraga liha, oleks hea nüüd kamaraga pool ülespoole keerata.
Polegi veel moosiga liha teinud,proovin järgi :)
VastaKustuta