23. märts 2012

Moosiga liha ehk ööd on veel külmad

Kindlasti mõtlete, et mis jama ma nüüd kirjutan. Aga nii on. Kevadised ööd on veel külmad ja miski ei tee tuju paremaks kui ahjust välja tulnud pisut magusalt lõhnav seapraad. Sobib ka külmana järgmisel päeval võileivale kerge salatiga või järelejäänud kastmega soojendamiseks. Moosina tuleks ära kasutada sahvrisse seisma jäänud pohla-õunamoos või kui seda pole, sobib ka pohlamoos. Sel juhul tuleb lihtsalt õunu juurde lisada. 




Mis vaja on?
  • 1 purk õuna-pohlamoosi või purk pohlamoosi ja 2 keskmist õuna. 
  • suur tükk seapraadi või mitu pisemat tükki (võib ka olla läbikasvanud triibuliha, kui raatsid seda kasutada)
  • soola-pipart
  • küpsetuskotti


Kuidas valmib?
  1. Tee seapraadi noaotsaga mõned täkked, et marinaad ja sool-pipar aitaksid lihal paremini maitsestuda. 
  2. Hõõru siga sisse mõnusalt soola ja pipraga. 
  3. Kalla küpsetuskotti moos ja patsuta korralikult läbi. 
  4. Lase marineeruda külmikus üleöö või toatemperatuuril vähemalt 4-5 tundi.
  5. Lõika küpsetuskotil nurk ära. Pista praad vormiga ahju ja küpseta 175 kraadi juures 1,5 tundi, seejärel ava pealt kott ja lase pealispinnal veel pool tundi pruunistuda. Kui kasutad kamaraga liha, oleks hea nüüd kamaraga pool ülespoole keerata.

1 kommentaar:

  1. tiux29 (perefoorumist)2. mai 2012, 13:25:00

    Polegi veel moosiga liha teinud,proovin järgi :)

    VastaKustuta