Mõnusalt mahe, huvitavalt koduse maitsega - esialgu ei tabanudki ära koostisaineid. Appi tuli nami-nami.ee retseptiregister, kus antud salat oli olemas. Peigmehe nippidega timmisin ta samasuguseks nagu oli ja maitse oli meeliülendav. Kevadiselt kerge!
Tegelikult peaks segama kokku salati ja salatikastme ning laskma sel maitsestuda külmikus pisut aega, aga kuna salatit sai piisavalt ja mina kartsin, et see vesiseks muutub järgmiseks päevaks, segasin ta kokku vahetult enne söömist. Järgmisel päeval kokkusegatuna oli ta siiski maitsvam, seega - tuleb lasta salatil pisut maitsestuda külmikus!
Pean mainima et muidu juurikate ja uute retseptide suhtes kahtlustav elukaaslane sõi salatit rõõmuga (noh, ta oli ju seda pulmas ka söönud)! Retsept, nagu öeldud on pärit nami-nami.ee-st.
4-le toiduks või 8-le praekõrvaseks
Mis sisse läks?
- 1 napp spl suhkrut
- 0,25 tl meresoola
- 300g varssellerit
- 150g viinamarju (soovitatavalt seemneteta)
- 2 suurt (Granny Smith) õuna, umbes 300g
- 75g kreeka pähkleid
- 200g majoneesi (soovitatavalt ise tehtud või Hellmann's)
- 50-100g hapukoort
- teelusikatäis või paar (vastavalt maitsele) sinepit
- Puhasta sellerivarred ja lõika need diagonaalselt õhukesteks viiludeks, ikka selleks et nad suuremad oleksid. Poolita viinamarjad.
- Lõika õunad kuubikuteks.
- Haki kreeka pähklid üsna peeneks.
- Sega kõik peale kreeka pähklite kokku ja lase külmikus pool tundi maitsestuda.
- Enne serveerimist raputa peale kõik hakitud pähklid.
NIPP: Kui soovid pisut kergemat salatit teha, võid kastme teha ka ainult maitsetamata jogurtiga, aga siis ei saa õiget maitset kätte. Võid kastmega pisut koonerdada, kui soovid kaalu jälgida.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar