23. juuni 2012

Marini suvesupp

Mõned aastad tagasi müüdi poes suuliimi nimelist toodet. Naljakas nimi peitis endas setokate valmistatud mahedat külmsuppi. Kuna suuliimi pole ma juba mõnda aega poelettidelt leidnud, kuid suvisel ajal tabasin end ikka ja jälle sellest võrratust külmsupist mõtlemast, tuli oma suuliim leiutada. Idee suuliimi teha tekkis poes ja siis tuli retsept oma peas kibekiiresti välja nuputada. Üks oli kindel, supi sees peab olema keefir ja keedetud peet. Pärast mõningast poeriiulite vahel kolamist sai retsept täiendust ja nii sündiski Marini suvesupp. Supist peaks jaguma neljale.
 MIDA LÄHEB VAJA?
-200 g maitsestamata jogurtit
-500 ml keefiri
-1 suur keedetud peet
-1 väike punane sibul
-pool kurki
-15 g  ehk üks pakk Tzatziki maitselist dipikastmesegu (nt Estrella)
-kolmveerand kanapuljongikuubikut (nt. Maggie)
-kaunistamiseks midagi rohelist (nt tilli või peterselli).
 KUIDAS VALMIS?
1. Kalla 200 g maitsestamata jogurtit suuremasse kaussi või potti, lisa tzatziki dipmix ja sega hoolsasti.
2. Haki kurk väikesteks palakesteks (pean silmas suurt kurki, mitte väikseid aiakurke) ja lisa kaussi. Seejärel haki eelnevalt keedetud punapeet väikesteks kuubikuteks; lõpuks haki punane sibul ja lisa palad kaussi.
3. Kalla keefir tükeldatud palade peale ja sega hoolsalt.
4. Pudista puljongikuubik peeneks pulbriks sõrmede vahel ja lisa supile, sega.
5. Kaunista tilli, peterselli, murulaugu või muu meelepärase rohelisega.
SAAB KA SÄÄSTLIKUMALT: Järgmisel päeval oli kange tahtmine taas Marini suvesuppi teha, kuid sibul ja dipikastmesegu olid otsa saanud. Püüdsin puuduolevaid komponente kompenseerida suurema peedikogusega ja supp sai veelgi mahlasem ja maistvam. Pildiltki on näha, kui kaunilt roosaks külmsupp värvus. Dipisegu asemel lisasin 1,25 kanapuljongikuubikut ja maitses suuri erinevusi ei tekkinud.

HEAD ISU!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar