15. juuni 2012

Rabarbri-pirni mannavaht

Kui rabarber üle kausiäärte ajab ja toiduks tegemist nõuab, siis tuleb teise piinad lõpetada ja ta kuskile ära teha. Miks mitte teha siis ta mannavahuks? Pirn annab juurde mõnusa maitsenüansi.


Mis sisse läks?
  • 500g rababrit
  • 1 suur pirn
  • suhkrut maitse järgi (umbes 150-200 grammi)
  • mannat, manna suhe tekkiva vedelikuga on umbes 1/4 ehk 1 osa mannat 4 osa vedeliku kohta. 
  • Vaniljet, kui on
  • Vett
Kuidas valmis?
  1. Puhasta ja haki rabarber ja pirn sentimeetristeks tükkideks.
  2. Lase potti nii palju vett, et viljad oleksid kaetud ja jääks pool sentimeetrit vett ülegi. 
  3. Lase keema ja keeda nõrgal tulel 10 minutit.
  4. Kui tahad eriti kreemjat tekstuuri, tuleks gemüüse pärast keemist (ja pisukest jahtumist) püreestada saumiksriga ühtlasemaks. 
  5. Pane segu uuesti tulele ning lisa suhkur ja vanilje, sega et see lahustuks ning madalal kuumusel keetes lisa õrnalt sõristades juurde manna.
  6. Keeda 7-10 minutit kuni segu pakseneb. 
  7. Eemalda puder tulelt ja lase tal hetke hinge tõmmata. 
  8. Vahusta puder miksriga kohevaks vahuks ja serveeri külma piimaga. 
Kas märkasid kaunist tassi? See on parit www.lafier.ee lehelt! 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar