17. august 2012

Tomatisupp neljale

Parim tomatisupp sünnib alati värsketest tomatitest. Supi jaoks tasub turult valida kergelt ülevalminud tomatid, sest need on magusaimad. Võimaluse korral kasuta oma kasvuhoone tomateid.
Kookospiima lisades saab supile anda pehmema tekstuuri, järgmisel päeval aga võib ülejäänud suppi kasutada pastakastmena.

MIDA LÄHEB VAJA?

-6 tomatit
-1 sibul
-2-3 küüslauguküünt
-1 väike punane paprika
-1 köögiviljamaitseline puljongikuubik
-3 spl tomatipastat
-umbes 0,5 l vett
-2 tl basiilikut
-1 tl suhkrut
-musta pipart
-soola

KUIDAS VALMIS?

1. Tee tomatite otsa väike rist-sisselõige ja kasta need keevasse vette. Tõsta tomatid jahtuma, kui koor hakkab lahti tulema. Koori tomatid ja tükelda neid veidi väiksemaks.
2. Haki sibul ja küüslauk ja lõika paprika kuubikuteks.  Lisa kastruli põhja oliiviõli ja kuumuta sibulaid hetke.  Lisa paprika ja tomatid ja keeda keskmisel kuumusel umbes 10 minutit.
3. Lisa vesi, puljongikuubik ja tomatipüree ja keeda veel umbes 15 minutit.
4. Püreesta supp saumiksriga ja maitsesta basiiliku, suhkru, musta pipra ja soolaga. Keeda veel veidike ja serveeri koos itaaliapärase focaccia-leivaga.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar