14. oktoober 2012

Kõrvitsakuklid

Kõrvitsahooaeg käib. Mulle toodi poolik, umbes 10-kilone kõrvits ja seetõttu otsustasime korraldada kõrvitsanädala ehk kõik toidud kõrvitsast. Ja nii oligi. Esimene selle "ohver" on kõrvitsakukkel. Teda võib vormida ka saiaks, kuid muffinivormis on neid kukleid tunduvalt mugavam küpsetada. Ja lihtsam süüa ka.


Saab 24 muffinivormis kuklit.

Mis vaja läks
  • 300g kõrvitsat
  • ~700g jahu, või piisavalt, et tainast saaks sõtkuda
  • 1dl piima
  • 50g võid
  • 25g pärmi
  • 2tl soola, või maitse järgi
  • 1 sidruni või apelsini riivitud koor 
  • 3 spl kõrvitsa- või päevalilleseemneid
  • 1 spl linaseemneid
  • kui soovid magusaid kukleid, lisa 100g suhkrut 
Kuidas valmis
  1. Tee soojast piimast, 200g jahust ja pärmist eeltainas ning lase soojas koha rätiku all kerkida 30 minutit. 
  2. Hauta kooritud ja tükeldatud kõrvits vähese veega pudruks ja lase sel jahtuda. 
  3. Lisa kergitusele kõik peale või ning jahu ja sega. Lisa jahu ja sega ning lõpuks ka sõtku tainast.
  4. Lisa pehme või ja sõtku veel pisut, kuni tainas on sile. 
  5. Vormi kuklid või 2 saia ja aseta plaadile või vormi kerkmina, ikka rätiku alla sooja kohta. 
  6. Määri pealt munaga ja soovi korral veel seemnetega ning küpseta 200 kraadises ahjus kuni on kuldpruunid, ehk umbes 20-30 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar