29. jaanuar 2013

Krehvtine lillkapsa-püreesupp





See vürtsikas lillkapsasupp sobib ideaalselt külma talveilma. Kiirendab seedimist ja soojendab seest. Kui sulle tundub mandlitega jändamine tüütu, siis jäta nad retseptist välja. Kuid siis jääb maitse ka pisut teistsugune. Siis tuleks ka kindlasti piima või kookospiima võtta topelt.

2-3 kausitäit

Mis vaja on:

  • 1 pea lillkapsast
  • 1 sibul
  • 6 spl mandleid
  • 200 ml kookospiima või 2dl kohvikoort või piima.
  • 2 spl sidrunimahla või 1 sidruni mahl
  • 0,5-1 tl karrit
  • Soola, pipart


Kuidas valmis:

  1. Selle supi tegemist tuleks alustada eelmisel õhtul – mandlite tõttu. Pese mandlid voolava vee all. Aseta mandlid tassi või kaussi. Kui kasutad koorimata mandleid, soovitan kasutada seest tumedat tassi või tavalist plastiktopsi, sest mandlikoor pargib nõusid ja seetõttu võivad inetud tumedad randid su nõud ära rikkuda. 
  2. Vala mandlitele nii palju vett, et nad oleks napilt kaetud. Lase neil seista vedelikus üleöö. Parim on selleks kasutada mahedaid mandleid, mis pargivad vähem ja maitsevad ka paremini. Võid ka kasutada ka 35% rõõska koort (umbes 1 dl) , kui ei viitsi mandlitega jännata. Aga maitse on siis pisut teine.
  3. Järgmisel päeval, kui supitegu ette võtad, puhasta sibul ja tükelda. 
  4. Lõigu lillkapsas pisemateks tükkideks. 
  5. Pane sibul ja lillkapsas potti ning vala peale nii palju vett, et juurikad oleksid täpselt kaetud. Lisa pisut soola ja pipart ja keeda umbes 10-15 minutit, kuni lillkapsas on pehme. Kurna. 
  6. Vala peale kookospiim, kohvikoor või piim ja aja koos kapsaga uuesti keema. 
  7. Kui vedelik on keema tõusnud, lisa karri. 
  8. Kui soovid krehvtisemat suppi, lisa terve teelusikas karrit, kui vähem vürtsikat, siis pool. 
  9. Keeda minut. Võta pott tulelt. Vala mandlid koos veega blenderi põhja ja blenderda segu ühtlaseks, see võtab aega umbes 1-2 minutit. 
  10. Kui sul blenderit ei ole, siis mandlid on pehmed ja sama tööga peaks hakkama saama ka saumikser. 
  11. Lisa mandlitest tekkinud piimjale vedelikule lillkapsad koos koorega ning sidrunimahl ja püreesta. Maitsesta. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar