26. jaanuar 2013

Roheline püreesupp sinihallitusjuustuga




See supp sobib ideaalselt inimesele, kes soovib tutvust teha püreesuppidega, aga pisut kõhkleb. Kartul supi sees muudab maitse tummiseks ja kodusemaks. 

4-6 kausitäit


Vaja on:

  • 1 keskmine brokoli (~500g)
  • Pool rohelist suvikõrvitsat
  • 1 kartul
  • 50g sinihallitusjuustu
  • 1 valge sibul
  • Sool, pipar maitse järgi


Kuidas valmib:


  1. Koori kartul ja sibul ja tükelda väikesteks kuubikuteks. Pane keema vähese veega, keeda  10 minutit. Vett peaks olema nii palju, et kuubikud on vaevalt kaetud. 
  2. Keemise ajal, puhasta brokoli, eemalda suurem osa vartest ja jäta alles õisikud, vähese varreosaga. 
  3. Tükelda ka suvikõrvits pisikesteks tükkideks. 
  4. Lisa brokoli ja suvikõrvits ning pisut soola ja pipart kartulile ja vajadusel lisa ka pisut vett. Vett peaks olema nii palju, et 1cm jagu ülemistest juurikatest jääb veepiiri peale ehk pole veega kaetud. 
  5. Keeda 3 minutit. Kolme minuti möödudes soovitan kurnata välja nii palju vett, et jääks vaid pisut vett, umbes kolmveerandi klaasi jagu poti põhja – brokoli ja suvikõrvits on väga vesised ja ajavad püreestades endast veelgi vett välja. 
  6. Püreesta allesjäänud veega juurikad. 
  7. Lisa pool sinihallitusjuustust ja sega, kuni juust hakkab sulama. Võid ka saumiksriga kaasa aidata. 
  8. Maitse uuesti – sinihallitusjuust on soolane ja seetõttu tuleks alles nüüd viimane maitsestamine teha. Ülejäänud sinihallitusjuust murenda supi peale. 

1 kommentaar: