Pisut pikantse maitsega juurselleri-porru supp on sobiv
lahendus püreesupi-gurmaanidele, pakkudes avastamist väärt maitsenüansse ning
tugevat kõhutäit.
4-6 kausitäit
Mis vaja on:
- 1 keskmine juurseller
- 4 kartulit
- 1 porrulauk
- 1 õun
- 2 dl kohvikoort või piima
- oliiviõli
- 1 loorberileht, 2 nelki, soola ja pipart
Kuidas valmis:
- Puhasta ja koori suure noaga juurseller. Tükelda väikesteks kuubikuteks.
- Koori ka kartul ja õun ja tükelda kuubikuteks.
- Lõika porrulaugul maha pool ülemisest osast ning lõika ta pikuti pooleks, puhasta porrut seest voolava vee all hoolikalt. Lõika porrulauk väikesteks ribadeks.
- Kuumuta potis pisut õli, soovitatavalt oliiviõli.
- Viska sinna porru, juurseller, loorberileht ja nelk ja kuumuta neid paar minutit keskmisel tulel, pidevalt segades.
- Paari minuti möödudes, kui porrulauk hakkab pisut pehmenema, lisa juurde ka kartul ning vala peale vett – kogus pole oluline, sest pärast tuleb kõik kurnata. Lisa ka pisut soola.
- Keeda umbes 15 minutit, kuni kartul ja juurseller on pehmed.
- Lisa õun ja keeda veel 3 minutit.
- Kurna kogu vesi ja õngitse välja loorberileht ja nelgid.
- Vala peale kohvikoor või piim ja lase sellel keema tõusta, eemalda tulelt.
- Püreesta ja maitsesta soola-pipraga.
- Ampsa kõrvale leiba koos toorjuustuga, nii saad ideaalse maitsenaudingu.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar