29. jaanuar 2013

Talvine juurseller-porru püreesupp





Pisut pikantse maitsega juurselleri-porru supp on sobiv lahendus püreesupi-gurmaanidele, pakkudes avastamist väärt maitsenüansse ning tugevat kõhutäit.

4-6 kausitäit

Mis vaja on:

  • 1 keskmine juurseller
  • 4 kartulit
  • 1 porrulauk
  • 1 õun
  • 2 dl kohvikoort või piima
  • oliiviõli
  • 1 loorberileht, 2 nelki, soola ja pipart



Kuidas valmis: 

  1. Puhasta ja koori suure noaga juurseller. Tükelda väikesteks kuubikuteks. 
  2. Koori ka kartul ja õun ja tükelda kuubikuteks. 
  3. Lõika porrulaugul maha pool ülemisest osast ning lõika ta pikuti pooleks, puhasta porrut seest voolava vee all hoolikalt. Lõika porrulauk väikesteks ribadeks. 
  4. Kuumuta potis pisut õli, soovitatavalt oliiviõli. 
  5. Viska sinna porru, juurseller, loorberileht ja nelk ja kuumuta neid paar minutit keskmisel tulel, pidevalt segades. 
  6. Paari minuti möödudes, kui porrulauk hakkab pisut pehmenema, lisa juurde ka kartul ning vala peale vett – kogus pole oluline, sest pärast tuleb kõik kurnata. Lisa ka pisut soola. 
  7. Keeda umbes 15 minutit, kuni kartul ja juurseller on pehmed. 
  8. Lisa õun ja keeda veel 3 minutit. 
  9. Kurna kogu vesi ja õngitse välja loorberileht ja nelgid. 
  10. Vala peale kohvikoor või piim ja lase sellel keema tõusta, eemalda tulelt. 
  11. Püreesta ja maitsesta soola-pipraga. 
  12. Ampsa kõrvale leiba koos toorjuustuga, nii saad ideaalse maitsenaudingu. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar