Õhuliselt pitsilised ning krõbedad karamelltorud, mis on täidetud Vana Tallinna-kamakreemiga. Mõnusalt meeliülendav kooslus!
Mis vaja on
- 55g võid
- 55g demerara suhkrut
- 55g heledat suhkrusiirupit
- 50g jahu
- 0,5 tl sidrunimahla
- 1tl + 1 spl Vana Tallinnat
- 2dl vahukoort
- maitse järgi suhkrut
- 3 spl kama
Kuidas valmis
- Eelsoojenda ahi 180 kraadini. Kata 2 ahjuplaati küpsetuspaberiga ning määri üks puulusika käepide õliga sisse.
- Pane või, suhkur ja suhkrusiirup paksupõhjalisse panni. Kuumuta madalal tulel umbes 15 minutit kuni suhkrukristallid on sulanud, kuid ära lase segu keema!
- Lase segul jahtuda 2-3 minutit, siis sõelu sisse jahu, lisa sidrunimahl ja 1 tl Vana Tallinnat ning sega hästi. Aseta 4 teelusikatäit tainast üheks taignapalliks, tee nii terve plaadiga ning jäta taignapallide vahele 10 sentimeetrit vahet.
- Küpseta eelkuumutatud ahjus 10-15 minutit või kuni segu on hästi laiali valgunud, näeb välja pitsiline ning ning on tumedalt kuldne.
- Kui segu on valminud, lase sellel minutike jahtuda ja siis aita noatera või spaatliga küpsis puulusika varrele ja keera selle otsad kokku.
- Kuni küpsiserullid jahtuvad valmista kreem. Vahusta koor tugevaks-tihkeks, aga ära lase sel võiks muutuda. Sega hulka maitse järgi suhkrut, kama ja 1 spl Vana Tallinnat, vajadusel vahusta veel pisut. Täida tordipritsi abil rullid kreemiga või serveeri kreem eraldi ning kasta rulle sinna sisse.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar