Huvitava maitsenüansiga krõbe kana, mis sulab suus ja
sulatab ja sööjate südamed. Kui korra seda kana proovid, ei soovi sa
kunagi enam kana vaid soola-pipraga
maitsestada. Antud retsepti kogustest piisab 6-le kanatükile.
Mis vaja on:
- Kanakoibi, kintse või fileed 1-2tk sööja kohta, olenevalt tükkide suurusest.
- 1 sibul
- 2-3 küüslaaugu küünt
- Ürte, kui on värskeid, kasuta peterselli ja basiilikut, kui kuivatatud, võid kasutada ka nt pitsamaitseainet
- 1spl + 1tl vedelat mett
- 1 spl sojakastet (võid ka ära jätta kui pole)
- Tšillipulbrit või veerand värsket tšillikauna, seemned eemaldatud
- Pool vaniljekauna või veerand teelusikat vaniljepastat (see annabki kanale äärmiselt mõnusa maitsenüansi)
- Garneeringuks 1 spl piinia- ehk seedermänniseemneid (soovi korral)
Kuidas valmis:
- Kui kasutad fileed, tee selle keskele sisselõige nii, et moodustuks tasku, mida täita saab. Koibade ja kintsude puhul lükka nahka pisut eemale, et saaksid naha ja kanaliha vahele täidist panna.
- Hõõru kanatükke kergelt soola ja pipraga.
- Haki sibul ja küüslaauk tükkideks, sega teelusikatäie meega ja lisa pisut soola ning hakitud ürdid või pitsamaitseaine. Suru segu kas kanafilee õnarusse või naha ja kanaliha vahele.
- Ideaalne oleks nüüd kanatükid panna küpsetuskotiga ahjuvormi ja külmikusse üleöö marineeruma.
- Järgmine päev, või ajanappusel poole tunni pärast, pista vorm ahju 175 kraadi juurde 40-50 minutiks, filee puhul piisab ka 30-40 minutist.
- Kui kana hakkab pealt kergelt pruunistuma, valmista glasuur: Sega 1 spl mett, 1 spl sojakastet, hakitud tšillikaun või veerand teelusikat tšillipulbrit, sool. Lõika poolik vaniljekaun pikuti pooleks ja kraabi noaotsaga seemned välja ning lisa needki glasuurile. Kui kasutad vaniljepastat, lisa see.
- Sega segu hästi läbi, maitse. Kui maitse on liialt magus, lisa veel pisut soola.
- Kui kanatükid on pealt kenasti pruunid, tõsta vorm korraks ahjust välja, lõika küpsetuskott pealt lahti nii, et kanatükid oleksid pealt vabad ja pintselda neile mõnusalt glasuuri peale.
- Jätka küpsetamist kuni glasuur läheb pruuniks ja kananahk hakkab mullitama, võid veel korra glasuuri siis peale määrida ja jäta kana umbes 5-ks minutiks seisma enne serveerimist.
- Rösti kuumal puhtal pannil piiniaseemneid kuni need muutuvad kuldpruuniks ja serveeri kana peal!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar