31. jaanuar 2013

Mahlane krõbekana mee, tšilli ja ürtidega




Huvitava maitsenüansiga krõbe kana, mis sulab suus ja sulatab ja sööjate südamed. Kui korra seda kana proovid, ei soovi sa kunagi  enam kana vaid soola-pipraga maitsestada. Antud retsepti kogustest piisab 6-le kanatükile. 


Mis vaja on: 
  • Kanakoibi, kintse või fileed 1-2tk sööja kohta, olenevalt tükkide suurusest.
  • 1 sibul
  • 2-3 küüslaaugu küünt
  • Ürte, kui on värskeid, kasuta peterselli ja basiilikut, kui kuivatatud, võid kasutada ka nt pitsamaitseainet
  • 1spl + 1tl vedelat mett
  • 1 spl sojakastet (võid ka ära jätta kui pole)
  • Tšillipulbrit või veerand värsket tšillikauna, seemned eemaldatud
  • Pool vaniljekauna või veerand teelusikat vaniljepastat (see annabki kanale äärmiselt mõnusa maitsenüansi)
  • Garneeringuks 1 spl piinia- ehk seedermänniseemneid (soovi korral) 


Kuidas valmis:

  1. Kui kasutad fileed, tee selle keskele sisselõige nii, et moodustuks tasku, mida täita saab. Koibade ja kintsude puhul lükka nahka pisut eemale, et saaksid naha ja kanaliha vahele täidist panna. 
  2. Hõõru kanatükke kergelt soola ja pipraga. 
  3. Haki sibul ja küüslaauk tükkideks, sega teelusikatäie meega ja lisa pisut soola ning hakitud ürdid või pitsamaitseaine. Suru segu kas kanafilee õnarusse või naha ja kanaliha vahele.
  4. Ideaalne oleks nüüd kanatükid panna küpsetuskotiga ahjuvormi  ja külmikusse üleöö marineeruma. 
  5. Järgmine päev, või ajanappusel poole tunni pärast, pista vorm ahju 175 kraadi juurde 40-50 minutiks, filee puhul piisab ka 30-40 minutist. 
  6. Kui kana hakkab pealt kergelt pruunistuma, valmista glasuur: Sega 1 spl mett, 1 spl sojakastet, hakitud tšillikaun või veerand teelusikat tšillipulbrit, sool. Lõika poolik vaniljekaun pikuti pooleks ja kraabi noaotsaga seemned välja ning lisa needki glasuurile. Kui kasutad vaniljepastat, lisa see. 
  7. Sega segu hästi läbi, maitse. Kui maitse on liialt magus, lisa veel pisut soola. 
  8. Kui kanatükid on pealt kenasti pruunid, tõsta vorm korraks ahjust välja, lõika küpsetuskott pealt lahti nii, et kanatükid oleksid pealt vabad ja pintselda neile mõnusalt glasuuri peale. 
  9. Jätka küpsetamist kuni glasuur läheb pruuniks ja kananahk hakkab mullitama, võid veel korra glasuuri siis peale määrida ja jäta kana umbes 5-ks minutiks seisma enne serveerimist. 
  10. Rösti kuumal puhtal pannil piiniaseemneid kuni need muutuvad kuldpruuniks ja serveeri kana peal! 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar