29. jaanuar 2013

Peedi toorsupp kanepiseemne pestoga




See retsept sobib hästi taimetoitlastele ning ka toortoitlastele. Toorsupi konsistents on karnivoorile ja muidu vaid püreesuppe proovinud huvilisele algul pisut võõras – sametine aga samas ka pisut teraline. Kuid maitse on suurepärane. Antud supp meenutab pisut borši kuid on toiteväärtuselt sellest kõrgelt üle. Pestot on hea panna kas supi peale garneeringuks ja maitselisaks või määrida leivakesele ja ampsata kõrvale. Kui sa kanepiseemneid ei leia, sobivad sinna ka kõrvitsaseemned või kreeka pähklid.

2-3 kausitäit

Toorsupi jaoks:
1 keskmine peet
1 õun
1 avokaado
Soovi korral sool ja pipar

Pesto jaoks:
1 pott või 1 dl basiilikut
2-4 spl oliiviõli (piisavalt, et blender korralikult töötada saaks)
0,5 tl sidrunimahla
Meresoola, pipart
2-3 spl kanepiseemneid
Soovi korral ka 1 spl riivitud parmesani juustu



Kuidas valmis: 

  1. Valmista eelmisel päeval pesto, et see jõuaks külmikus piisavalt maitsestuda. 
  2. Pane kõik koostisained, välja arvatud parmesan, kui seda kasutad, blenderisse ja surista ühtlaseks. 
  3. Maitsesta, vajadusel lisa soola, pipart, sidrunimahla või oliiviõli, kui tundub, et blender ei taha korralikult liikuda. 
  4. Kui segu on ühtlane, sega hulka parmesan ja pane purgiga külmikusse. 
  5. Pesto tuleks teha õige pisut magedam ja mahedam, sest öö jooksul muutub ta maitse tugevamaks.
  6. Toorsupi jaoks koori ja tükelda peet ja õun ning eemalda avokaadolt kivi ja õngitse sisu lusikaga välja. 
  7. Pane kõik blenderisse ja lisa väheke vett. Surista ühtlaseks, see võtab aega 1-2 minutit. Vajadusel lisa veel pisut vett. 

1 kommentaar: