1. veebruar 2013

Soolalõhe avokaadovahu ja leivaga



Sõbrapäeva lähenedes olen koostanud pisikese menüü eelroast, pearoast ja magustoidust mis sisaldavad endas afrodisaakumeid ehk kiresütitajaid. Selles toidus ehk eelroas on selleks avokaado. Lõhehõrgutis maitseb hästi mõnusalt ja kergelt, soovitan kindlasti proovida! Mina kasutasin siin pisikesi sufleevorme. See on üks mõnusalt kreemine ja kergelt sidrunine amps ja seda võib valmistada ka päeva-paar varem. Juba homme tuleb blogisse pearoog mahlane ja krõbe kana tšilli, mee ja ürtidega!
4-le

Vaja on :
  • 1 küps avokaado (katsu avokaadot, kui ta kergelt vetrub – on küps. Kõva avokaado on toores)
  • 2 spl (50g) toorjuustu
  • 50g õrnsoolalõhe viile
  • Pool sidrunit
  • 3 spl riivleiba
  • 2 spl võid
  • Soola, pipart
Kuidas valmis:
  1. Vooderda 4 väikest portsjonvormi või muffinivormi pesa toidukilega nii, et osa kilest jääks alles ka vormi peale panekuks.
  2. Valmista avokaadovaht: lõika avokaado pooleks, eemalda kivi ja tõsta selle sisu lusika abil kaussi. 
  3. Suru kahvliga puruks, lisa toorjuust, pigista sisse poole sidruni mahl ja maitsesta soola, pipraga. Sega hoogsalt kahvliga – nii muutub segu õhuliseks. Pigem koonerda soolaga, sest maitse muutub külmikus soolasemaks.
  4. Sulata või ja sega riivleivaga.
  5. Tõsta iga vormi põhja sobiva suurusega lõhe tükk nii, et see kataks vormi põhja ja pisut külgi. 
  6. Lisa peale avokaadovahtu, et see täidaks vormi ja peale raputa riivleiva-või segu. 
  7. Kata pealt kilega ning suru kergelt kile peale, et riivleib jääks paremini kokku. 
  8. Hoia külmikus vähemalt pool tundi, et amps jõuaks tahkuda. 

1 kommentaar:

  1. Üks minu lemmik ampse siit blogist, tõeliselt head olid, aitäh! Omalt poolt soovitaksin kasutada võimalusel avokaadosorti Hass, need on eriliselt pehmed ja kreemised. Kellele meeldib veidi "soolasem-tugevam" maitse, siis võib proovida ka suitsutatud graavilõhega, hmmm, see on nii hea :)

    VastaKustuta