Sellest hoolimata, soolane tort sai valmis ning ülihea. Lisaks pildile jagan ka retsepti:
Kiluvõi-munavõi võileivatort
Mis sisse läks?
- 1 suur konserv Tallinna vürtsikilusid (kõige paremad!)
- 7 vabakana muna, keedetud
- 200g toorjuustu
- 150g taluvõid
- 32 leivaviilu ehk 2,5 pk Pärnu leiba või isetehtud leivapätsi
- natuke juurviljapuljongit
- soola, pipart maitseks
Kuidas valmis?
Nina kinni hoides ja vaikselt vandudes, et puhastatud vürtsikilude kilohind nii kallis on, võta pisut aega ja puhasta terve karbitäis vürtsikilusid hoolikalt.
- Lõika leivaviiludelt äärmised koorukid maha ning lao 8 viilu põhjaks.
- Valmista juurviljapuljong (mul valmis 0,5 kuubikust ning klaasist keevast veest). Niisuta vähese puljongiga põhja.
- Koori munad, pane nad kaussi ja tükelda kahvliga puruks (või lõika, kumba eelistad). Lisa munale 75g pehmet võid, sega läbi ja lisa veel 125g toorjuustu (või maitse järgi).
- Paar terakest soola-pipart ja esimene vahekiht on valmis, nüüd võiks kolmandiku sellest segust jaotada esimese leivakihi peale.
- Aseta vürtsikilud uude kaussi, tükelda-rebi neid kahvli noaga, pehmekesed nagu nad on, lähevad nad üsna ruttu katki. Sega hulka 75g võid ja 75g toorjuustu. Sega, ära soola lisa.
- Lisa uus kiht leivaviile tordile, niisuta kihti puljongiga ning määri pool kilusegust leivakihile laiali. Ära ääri vähese kihi alla jäta, muidu jäävad need kuivad.
- Kaks järgmist kihti on jällegi nii nagu järgneb: kiht leiba, niiskeks puljongiga, munavõi, kiht leiba, niiskeks puljongiga, kiluvõie ja kõige peale ülejäänud munavõie.
- Kui nüüd miskit üle jäi, näiteks puljong, pista see veel nahka ning soovi korral kaunista tort. See saab niiskuda külmikus umbes 3-4h, siis on ta mõnus, kuid kõige parem siiski järgmisel päeval.
Head vabariigi aastapäeva :)
- Fotohuviliste nurk:
Pildi parameetrid:
ISO 800
Ava 4, säri 1/100
Loomulik valgus tagant, lisaks laelamp lisavalgustusena.
Valgusbalanss 4700k.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar