28. september 2010

Juustune kõrvitsasupp

Tuul sahistab kollaseid lehti puudelt maha, otse kuldkollaste säravate kõrvitsate poole. Mmmm... kõrvits. Pean tunnistama, et kuigi väljas on kõle ilm ja vägisi kisub tummisemate toitude poole, jääb siiski suur osa minust püreesuppidele truuks. Siinkohal on ühe juurviljaga püreesupi põhiretsept. Sama hästi maitseb see supp tehtuna ka kabatšokist koos minu isa elukaaslase tehtud pähklisaiaga... mmmm!



Suitsujuustune kõrvitsasupp

Vaja läks:
u 600g kõrvitsat
1/3 (Põltsamaa) suitsujuustu juppi (ehk umbes 100g?)
(karnivooride jaoks) 200g hakitud kalkuni kintsuliha/hakkliha
soola, pipart, kellele maitseb - ka paprikapulbrit

Tegemine:
Tükelda kõrvits ja pane potti vähese veega, nii et vaevalt kaetud - keeda umbes 10 minutit tasasel tulel. Võta pott tulelt ja lisa tükkide kaupa suitsujuust. Muuseas, mugavam on võtta seesama suitsujuustu jupp poti kohale ning sealsamas seda nürima noaga rebida supi sisse. Lase juustul supi sees pisut sulada, nii mõni minut ja siis püreesta saumikseriga. Maitsesta soola, pipra ja muude maitseainetega. Supp saab mõnusalt kohev ja õhuline. Kel liha hulka vaja, saab eelnevalt praetud ja maitsestatud hakkliha nüüd ka sisse lisada.

Head isu! Meil jätkus topeltkogusest vaid üheks päevaks :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar