26. september 2010

Koorene kõrvitsavorm

Kui sügis oma ande jaotab, tuleb sealt võtta ja pannile seada nii palju kui võimalik. Mida kooresem, seda mõnusam. Ja kõrvitsat ei maksa karta, selles roas maitses ta nagu mõnusa krõmpsuga kartul.




6-le
 
Mis sisse läks?
  • u 700g kõrvitsat, puhastatud ja õhukesteks tikutopsi suurusteks viiludeks lõigatud.
  • 400g hakkliha
  • 200g toorjuustu
  • 3 spl hapukoort
  • 150g riivitud juustu
  • maitseainetest, sool, pipar ja pisut magus-vürtsikas nt Tandoori (Santa Maria) maitseaine.
Kuidas valmis?
  • Prae pannil hakkliha, maitsesta hästi.
  • Võta õlitatud ahjuvorm. Lao põhja kiht kõrvitsaviile (pool), raputa peale pisut vürtse ja soola. Pane peale kõik hakkliha. Sega hapukoor toorjuustuga ja pane kolmveerand sellest segust pisikeste tupsudena ühtlaselt hakkliha peale. lao peale ülejäänud kõrvitsaviilud, pane tupsudena peale viimane osa toorjuustu segust ja raputa üle riivjuustuga. 
  • Küpseta ahjus 175 kraadi juures 30 minutit.
  • Saab hästi mõnus ja koorene, meie naispere sõi ja kiitis!

NIPP: Et lahjemat toitu saada, asenda hakkliha hakitud kalkuni kintsulihaga ja vähenda riivjuustu kogust. 

SAAB KA SÄÄSTLIKUMALT: Asenda toorjuust maitsestamata sulajuustuga ja vähenda pisut riivjuustu kogust.

7 kommentaari: