15. veebruar 2012

Sõbrapäeva pralineekommid

Plaanisin teha sõbrapäevaks porstu ülihõrke vahukomme, selle tarbeks sai kunagi päälinnast ostetud imepärane purk mis lubas kohevat ollust ülilihtsalt valmistada. Ega ma eriti palju ei süvenenud, mis purk see täpselt oli ja ära ma ta ostsin.


Tuli sõbrapäev - varustasin end kõigega, mis purgil nõutud oli, v.a. šokolaad. Suhkur, piim, või, sool ja purk Marshmallow fluffi. Segasin, keetsin aga ei tulnud kohevat ollust. Eelmisel vahukommiteol oli ainult 1 viga - siirup sai keedetud liiga peenikese põhjaga potis ja seetõttu oli vahukommidel kõrbemaitse juures. Mõtlesin, et kui eelmine kord sai siirupisest ollusest kaunis vaht pärast vahustamist, siis äkki aitab see seekordki.

Vahustasin. Elu eest vahustasin, segu aga läks paksemaks ja nii tekkiski ühtlane poolkõva mass, mille nõusse panin, külmutasin ja hiljem tükkideks lõikasin. Maitses nagu pehme siirupine pralinee. Magus ja hea.
Seega - vahukommitegu tuleb uuesti korrata, järgmine kord aga ilma imekoostisaineteta ja ikka nullist peale.

Kui keegi peaks nüüd huvi avaldama, kuidas päriselt ja lihtsalt saab pralineekomme teha, siis teen ka nullist ära ja panen siia üles! 



Hilinenud sõbrapäevasoovid kõigile :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar