5. veebruar 2012

Vahvlid, just nagu vanaema tegi!

Kuidas sulle meeldiks süüa eriti õhukesi ja krõbedaid vahvleid, just nagu sinu ema või vanaema tegi vana veneaegse vahvlirauaga. Või siis neid pehmeid ja vetruvaid, mida uuema aja masinad teevad.

Saad mõlemat! 




Mis sisse läks?
200g võid
100ml ehk pool klaasi piima
4 muna
200g suhkrut
vaniljesuhkrut või ekstrakti teelusikatäie jagu
jahu

Kuidas valmis?
  1. Sulata või ja soojenda pisut piima (näiteks mikrolaineahjus), et või tükki ei läheks kokku segades. 
  2. Sega või-piima segu kokku koos suhkruga kuni suhkur lahustub soojas vedelikus. 
  3. Lisad munad (soovitatavalt ennem külmikust välja võetud, et nad pisut soojeneda saaksid), vanilje ning jahu. 
  4. Jahuga on nii, kui soovid hästi õhukesi krõbedaid vahvleid, lisa jahu nii palju, et tainas oleks nagu 10% hapukoor või keefir. Kui soovid pakse vahvleid või õhukesi kuid pisut paksemaid vahvleid, lisa nii palju jahu, et tainas oleks selline nagu kreemine hapukoor.


NIPP: Vahvlist saad teha torti või näiteks korvikesi mida hiljem siis täita puuviljade ja/või vahukoore-kohupiimasegu või vaniljekastmega. Tordi puhul on teada, vahvel tuleb jätta lapikuks. Kuid kui soovid teha korvikesi, tee kõigepealt tainas paksem (nagu kreemine hapukoor) ning vahvlit tulelt ära võttes aseta ta kummuli tassile jahtuma, lase minut-kaks jahtuda kuni vahvel kuju võtab!

SAAB KA SÄÄSTLIKUMALT: Asendades või margariiniga, saab säästlikumalt, kuid siis tuleb maitses järelandmisi teha. Samamoodi võib vaniljesuhkru ära jätta ja väikeste laste emad võivad katsetada lapsest järgi jäänud puuviljapüreedega, andes nendega taignale maitset juurde.

2 kommentaari:

  1. Sinu postitust lugedes tekkis kange tahtmine oma vana veneaegne vahvlimasin kapist välja tõsta ja homme krõbedaid vahvleid küpsetada. Õnneks on kapis suurem kogus jäätist ka olemas, saab lisandina kasutada. Aitäh retsepti eest, proovime järgi! :)

    VastaKustuta
  2. See ei ole õige retsept, vahekorrad on väga mööda.

    VastaKustuta